Brussel-Stad

Het ongelooflijk schilderachtige Brussel heeft door de eeuwen heen een prominente plaats ingenomen in de geschiedenis van België. Als zetel van de regering en de koninklijke troon heeft de hoofdstad van België veel te bieden voor wie openstaat voor nieuwe ervaringen en nieuwsgierig is naar het erfgoed van de streek.

De Stad, nu bekend als Brussel, vindt haar eerste vertegenwoordiging in de vorm van een donjon gebouwd in 979 in het hart van het Sint-Goriks eiland, gevormd door de machtige rivier de Zenne. Het grondgebied bleef zich uitbreiden tot het rond de vroege middeleeuwen het centrum werd van de regering, de Koninklijke Thorne en de Kerk. Vandaag is de stad het grootste economische en educatieve centrum van het land en is ze immens populair omwille van haar bruisende café- en restaurantcultuur.

De gotische en barokke gebouwen, het culturele erfgoed en de parken die over de stad verspreid liggen, zijn een eerbetoon aan haar oude geschiedenis.

Waar logeren in Brussel-Stad?

Als u van plan bent de bovengenoemde attracties te bezoeken, zult u een comfortabele verblijfplaats nodig hebben die toegang biedt tot al deze bezienswaardigheden en nog veel meer!

BBF appartementen bieden probleemloos gemeubileerde appartementen met een klik op de knop, evenals handige gemeubileerde en ongemeubileerde appartementen die perfect passen bij uw voorkeuren.

We hopen dat u geniet van uw verblijf in Brussel en dat u de vele attracties van de stad net zo mooi en opwindend vindt als wij!

Attracties in Brussel

De Grote Markt

Het historische centrum van Brussel, bekend als de Grote Markt, is een must-visit attractie voor iedereen die het erfgoed van de stad wil ervaren. De Grote Markt wordt omringd door elegante gildehuizen met sierlijke versieringen en motieven en is een mengeling van barokke en Vlaamse architectuur. Het plein fungeerde historisch gezien als het politieke centrum van de stad en vandaag de dag geeft het een authentiek en divers beeld van het erfgoed van de stad door de vele historische gebouwen die het centrale plein omringen.

Een bezoek aan de Grote Markt zal zeker gevoelens van ontzag en verwondering opwekken wanneer het historische verleden van de stad zich voor uw ogen ontvouwt. U maakt een reis door de tijd terwijl het ene gebouw na het andere een nieuw architecturaal erfgoed aan u voorstelt.

paard en wagen in het centrum van grand place in brussel

Sint-Michielskathedraal

De patroonheilige van Brussel, Sint-Goedele, en Sint-Michielsgestel vinden eerbiedige erkenning in de vorm van de Sint-Michielskathedraal. Het majestueuze gotische gebouw heeft een prachtige voorgevel die boven het omliggende plein uittorent, met twee 69 meter hoge torens, ontworpen door Jan van Ruysbroeck. De kathedraal werd gesticht in de13e eeuw, maar de bouw werd voltooid rond de15e eeuw. Het interieur van het prachtige gebouw is al even sierlijk als de buitenkant, met glas-in-loodramen van de hand van Bernard van Orley.

In overeenstemming met de bouwstijlen van die periode is de kathedraal versierd met kerststallen en andere religieuze iconografie in verschillende artistieke technieken die het werk vertegenwoordigen van meerdere medewerkers die door de eeuwen heen hebben bijgedragen aan de decoratie, de uitbreiding en de bouw van de kathedraal, van klassiek tot modern en hedendaags.

Mannekin Pis

Bepaalde unieke attracties kunnen een geliefd aspect worden van een plaats die zowel door de inwoners als door de bezoekers wordt aanbeden. De stad Brussel biedt veel van dergelijke elementen die een identificerend kenmerk van de stad zijn geworden.

Als u in Brussel bent, mag u de uitstekende kans niet missen om een alom gewaardeerd herkenningspunt te bezoeken dat liefkozend de Oudste Burger van Brussel wordt genoemd. De Mannekin Pis is omgeven door honderden legenden en verhalen, hoewel de precieze oorsprong van het ondeugende jongetje niet bekend is. Toch wordt het standbeeld het hele jaar door druk bezocht door toeristen en wordt het door het stadsbestuur vaak liefdevol in klederdracht gestoken om de vele traditionele feesten te vieren.

Belgisch Stripcentrum

De stad Brussel is niet alleen een verzameling van architectuur en kunstwerken uit de renaissance. Het biedt ook een aantal vermakelijke attracties en sites die het moderne erfgoed van het land en zijn vooruitgang in de hedendaagse tijd vieren.

Het elegante Belgisch Stripcentrum is een locatie die liefhebbers van strips en stripverhalen uit de hele wereld aantrekt. In het gebouw, dat in 1906 door Victor Horta werd ontworpen, bevindt zich het stripcentrum, dat gewijd is aan de geschiedenis van strips en stripverhalen die in het land zijn ontstaan, zoals de Smurfen en de Kuifje-reeks. In het gebouw worden regelmatig tentoonstellingen gehouden met originele tekeningen van de striptekenaars en een uitstekende selectie van wereldwijde stripkunst voor echte liefhebbers en nieuwsgierige toeschouwers.

straatkunst in brussel, stripverhalen

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

De Stad Brussel brengt op elke hoek en op elk plein hulde aan haar diverse en levendige geschiedenis. Overal in de wijk vindt u sites die gewijd zijn aan het behoud van de cultuur, traditie en kunst van de streek.

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België herbergt een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Gebouwd op de fundamenten van een privécollectie in 1797, groeide de instelling uit tot een vooraanstaand museum in 1875. De collectie is verdeeld in twee afzonderlijke tentoonstellingen, namelijk het Museum voor Oude Kunst en het Museum voor Moderne Kunst. De galerij bevat vele prachtige stukken van vooraanstaande internationale, Nederlandse en Vlaamse kunstenaars die dagelijks massa's bezoekers trekken.

Het Koninklijk Paleis

In de hele stad vindt men vele historische of huidige plaatsen en kantoren van de Koninklijke familie van België. Een van die plaatsen die een must is voor iedereen die in Brussel verblijft, is het Koninklijk Paleis.

De officiële residentie van de Belgische Koninklijke familie siert het plein, omringd door andere culturele gebouwen die hun pracht en praal aanbieden aan de bezoekers om te bewonderen. In het Koninklijk Paleis bevinden zich talrijke kantoren en bibliotheken gewijd aan verschillende functies verbonden aan de Koninklijke Troon. Enkele voorbeelden zijn het Paleis der Academiën, waar de Koninklijke Academie van Wetenschappen is gehuisvest en dat ooit de residentie was van de kroonprins van Oranje, en het Paleis voor Schone Kunsten (Paleis voor Schone Kunsten).

koninklijk paleis van brussel

Notre-Dame du Sablon

Het karakter van een stad of een regio wordt meestal bepaald door de verschillende architecturale hoogstandjes die het grondgebied sieren. De stad Brussel is niet minder een bezienswaardigheid als het gaat om de prachtige voorbeelden van gotische architectuur die over de wijk verspreid liggen.

Om een voorbeeldige weergave van laatgotische architectuur te waarderen, moet men zeker de kerk Notre-Dame du Sablon bezoeken. De kerk, oorspronkelijk gebouwd op de plaats van een kleine kapel, heeft een adembenemend interieur versierd met verschillende fresco's en glas-in-lood kunstwerken. In de kerk bevindt zich ook de grafkapel van de familie Thurn und Taxis. Een van de Madonna-beelden die de zalen van de kerk sieren, is volgens de legende naar de kerk gebracht door een vrouw aan wie de Maagd Maria was verschenen.

Plaats St. Catherine

Terwijl u de stad en alles wat zij te bieden heeft verkent, kunt u even stoppen aan de Place St. Catherine om een snelle hap te eten en te proeven van de plaatselijke keuken en culinaire cultuur.

Het plein ligt pal naast de Sint-Kathedraal en biedt een grote verscheidenheid aan restaurants, pubs en cafés die de culinaire voorkeur van iedereen die van lekker eten en goed gezelschap houdt, zullen bekoren.

Een populaire nachtelijke attractie, de plaats biedt een levendige van de lokale cultuur en biedt een kans om een leuke avond interactie met de bewoners van de stad en andere bezoekers door te brengen.

Het Atomium

Voor wie geïnteresseerd is in de moderne geschiedenis van de stad, is de Atomium-installatie een bezienswaardigheid bij uitstek.

Het kolossale bouwwerk is 102 meter hoog en werd voor de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel vervaardigd uit staal en aluminium door architect André Waterkeyn. Het monument is een bekende attractie van de Stad, gebouwd om een molecule ijzer voor te stellen die 165 miljoen keer werd vergroot. Het monument is regelmatig het toneel van informatieve voorstellingen en presentaties en van diverse wetenschappelijke en culturele evenementen, en dient als educatief instrument om de geschiedenis van de stad te leren kennen. Op slechts 30 minuten rijden van het centrale BBF-kantoor in de Pelicaanstraat biedt het monument een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over de stad en de regio.

de atomium-structuur in brussel belgië
Zoeken
Grootte
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk