Elsene

De gemeente Elsene is verdeeld door de Stad Brussel en is een multicultureel centrum van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het gebied is ontstaan als een agrarische wijk die populair is door het bestaan van een abdij en is uitgegroeid tot een van de meest welvarende buurten van het gewest.

De gemeente staat bekend om haar bloeiende gemeenschap van Europese en Afrikaanse immigranten en wordt beschouwd als het voorbeeld bij uitstek van de multi-etnische traditie van het land.

Vol met architectonische hoogstandjes die representatief zijn voor de art nouveau- en art deco-genres, biedt de stad de mogelijkheid om te genieten van een spannende combinatie van verschillende culturen, tradities en kunstgenres, allemaal op één plek.

Hier zijn enkele van de meest opwindende plaatsen om te bezoeken in Elsene, Brussel.

Het Tenboschpark

Gelegen naast de bruisende Louizalaan is het Tenboschpark een verfrissende oase van groen in het centrum van de regio. Van buitenaf ziet het park eruit als elke andere open ruimte die je over de hele wereld kunt vinden, maar eenmaal binnen wordt de volle omvang van het natuurschoon en de weelderige groene landschappen zichtbaar.

Het park is een uitstekende plek om alleen of met het gezin een verfrissende dag in de zon en de frisse lucht door te brengen.

Het park is populair onder de bewoners en staat bekend om de comfortabele en gezellige hoekjes die je kunt vinden met een beetje verkenning van het terrein dat een eigen plekje biedt om te genieten van je tijd in de schaduw.

Tenbosch park in Elsene Brussel bij BBF Serviced Apartments

Chausée d'Elsene

Wilt u een paar souvenirs verzamelen om uw reis te herdenken? Waarom gaat u niet naar de Chausée d'Elsene, de belangrijkste winkelbestemming van de gemeente? Vol met restaurants, cafés, kledingwinkels en salons is de straat een populaire attractie voor wie het straatleven in de gemeente wil proeven en samen met vrienden en familie een warme kop koffie wil drinken.

De straat bevat ook een klein Afrikaans winkelcentrum, dat etnische kleding, voedsel en culturele kunstwerken biedt voor bezoekers en bewoners om te bewonderen.

U kunt ervoor kiezen om op straat te wandelen en te genieten van de bezienswaardigheden die het te bieden heeft, of om een duik te nemen in uw winkelervaring en uw bagage te vullen met het beste wat België te bieden heeft, inclusief de meest bekende internationale merken.

plaats fernand coq bij bbf appartementen

Plaats Fernand Coq

De Place Fernand Coq, een klein plein net buiten het gebied van de Chaussée d'Elsene, is een trendy, chique en hippe locatie in de gemeente.

Aan de overkant van het plein zijn veel populaire kroegen en cafés te vinden, waar de jongere generatie van de gemeente graag sociale activiteiten ontplooit onder het genot van hun favoriete maaltijden.

Op het plein bevinden zich ook wijnbars zoals de L'Îlor Corse, populaire restaurants zoals de Il Nobile en de Amour Fou, en andere eetgelegenheden die etnische en culturele gerechten serveren die geïnspireerd zijn op de multi-nationale bevolking van de gemeente.

Een bezoek aan het plein biedt een uitstekende kans om de levendige lokale cultuur te proeven en wat nieuwe kennissen te maken door zich te mengen met de lokale bevolking voor een ongelooflijk leuk dagje uit!

Het Flagey-gebouw

Bijna alle gemeenten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben gemeen dat elk gewest een specifieke ruimte heeft voor culturele en sociale activiteiten waar de inwoners samen kunnen komen en kunnen genieten van verschillende vormen van kunst, muziek en theater.

Voor de gemeente Elsene wordt dit doel bediend door het Flagey-gebouw, in de volksmond bekend als de 'paquebot jaune' (gele boot) bij de lokale bevolking vanwege de karakteristieke vorm en architectuur.

Oorspronkelijk werd het complex gebouwd als een centrum voor omroep en radio, maar nu zijn er theaters, concertzalen en openbare ruimten die door de lokale bevolking worden gebruikt voor sociale evenementen en culturele vieringen.

Het gebouw symboliseert de levendige levensstijl van de mensen, en een bezoek aan de plek zal zeker uw waardering voor de levendigheid, positiviteit en gemeenschappelijke broederschap die overal in het land wordt tentoongesteld verhogen.

Café Belga

Elsene bleef een groot deel van het begin van de 20e eeuw een centrum van de art deco en art nouveau beweging. Het heeft een centrale rol gespeeld in de ontwikkeling van deze stijl van architectuur en design, die wordt weerspiegeld in veel van de huizen, gebouwen en pleinen in de stad, met een architectonische esthetiek die sterk beïnvloed wordt door de bewegingen en hun uitlopers.

Café Belga is een van de bekendste art-decocafé's van de gemeente en is een must voor studenten kunst, geschiedenis en hedendaags design.

Nu het centrum van het nachtleven en de feeststemming onder de jeugd, is het ruime café een geweldige manier om uw avond door te brengen onder het genot van een glas bier op een van de grootste terrassen van de hele gemeente.

cafe belga bar op plaats flagey in de buurt van BBF Appartementen

Elsene

In de gemeente Elsene zijn twee van de meest prestigieuze universiteiten van de regio gevestigd. Voor de studenten die de stress van zich af willen schudden, is de Étangs d'Elsene de perfecte plek om met vrienden rond te hangen en de dag door te brengen aan het meer.

De Étangs d'Elsene is een populaire bestemming voor gezinnen en bestaat uit een reeks meren en aangrenzende joggingparcoursen en landschappen die een geliefde attractie zijn bij de lokale bevolking.

In het weekend is het gebied gevuld met gezinnen en jonge studenten die naar de restaurants en bars rond de site komen, en de meren zijn omgeven door een reeks huizen die een aantal van de meest vooraanstaande vastgoedlocaties in de gemeente vormen.

Le Tigre

We kunnen deze lijst niet leeg laten zonder de meest trendy bar in de gemeente te noemen. De Tigre, gelegen aan de Rue de la Brasserie, is de meest populaire bar en café in de omgeving en is vaak tot de nok toe gevuld met fijnproevers en mensen die op zoek zijn naar een leuk avondje uit.

De bar staat bekend om zijn DJ- en partyscene en is de belangrijkste bestemming voor de meest invloedrijke jongeren en inwoners van de gemeente.

De bar serveert ook een selectie van cocktails die elk hun eigen unieke twist dragen en is de perfecte plek om nieuwe mensen te ontmoeten en met het publiek rond te hangen voor een ervaring die overal ter wereld ongeëvenaard is.

Chatelainplein

Tussen Saint Gilles en de Louizalaan ligt het centrale Chatelainplein. Populair vanwege de biologische boerenmarkt die elke week wordt gehouden, is het plein ook een spannende attractie die een staaltje van het dagelijkse leven van de bewoners biedt.

Rondom het plein liggen woonwijken die elk hun eigen collectie traditionele winkels en cafés herbergen en die het hele jaar door goed onderhouden en onderhouden worden.

Het plein is een uitstekende locatie voor wie zich wil verdiepen in de cultuur van het gebied en de manier waarop de lokale bevolking haar tijd doorbrengt in de gemeente.

De hoofdstraat van het plein bevat ook een aantal trendy bars en restaurants die vaak worden bezocht door zowel bezoekers als bewoners.

De beste accommodaties

Als je een stad als Elsene bezoekt, kun je het je niet veroorloven om mee te gaan met sjofele kamers en appartementen die de hele ervaring van je bezoek stelen.

De beste accommodaties in de regio zijn beschikbaar met een complete inrichting en alle benodigde voorzieningen voor de gecertificeerde aanbieder - BBF Appartementen.

Het bedrijf biedt een aantal uitstekende kamers, residentiële suites en appartementen aan ongelooflijk redelijke prijzen die perfect comfortabel, toegankelijk en aangenaam zijn!

U kunt gewoon inloggen op de website, uw locatie selecteren en de appartementen vinden die het beste bij u passen!

We hopen dat u geniet van uw verblijf in Elsene en herinneringen creëert die u altijd kunt koesteren.

Zoeken
Grootte
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk