Brussel-Stad

Het ongelooflijk schilderachtige Brussel heeft door de eeuwen heen een prominente plaats ingenomen in de geschiedenis van België. Als zetel van de regering en de koninklijke troon heeft de hoofdstad van België veel te bieden aan degenen die openstaan voor nieuwe ervaringen en nieuwsgierig zijn naar het erfgoed van de regio.

De stad, die nu Brussel heet, vindt haar eerste vertegenwoordiging in de vorm van een donjon, gebouwd in 979 in het hart van het eiland Sint-Goriks, gevormd door de machtige rivier de Zenne. Het grondgebied bleef zich uitbreiden tot het rond de vroege middeleeuwen het centrum vormde van de regering, de Koninklijke Munt en de Kerk. Vandaag vertegenwoordigt de stad het grootste economische en educatieve centrum van het land en is ze immens populair door haar levendige café- en restaurantcultuur.

De gotische en barokke gebouwen, het culturele erfgoed en de parken verspreid over de stad zijn een eerbetoon aan de oude geschiedenis.

Waar overnachten in Brussel?

Als u van plan bent de bovengenoemde attracties te bezoeken, hebt u een comfortabele verblijfplaats nodig die toegang biedt tot al deze sites en meer!

BBF apartments biedt probleemloze appartementen met een klik op de knop, evenals handige gemeubileerde en ongemeubileerde appartementen die perfect bij uw voorkeuren passen.

We hopen dat u geniet van uw verblijf in Brussel en dat u de vele bezienswaardigheden van de stad net zo mooi en spannend vindt als wij!

Brussel Stad Attracties

De Grote Markt

Het historische centrum van Brussel, bekend als de Grote Markt, is een must-visit voor iedereen die het erfgoed van de stad wil ervaren. De Grote Markt, omgeven door elegante gildehuizen met sierlijke decoraties en motieven, is een mengeling van barokke en Vlaamse architectuur. Het plein diende historisch gezien als het politieke centrum van de stad, en vandaag de dag geeft het een authentiek en divers beeld van het erfgoed door de vele historische gebouwen die het centrale plein omringen.

Een bezoek aan de Grote Markt inspireert tot gevoelens van ontzag en verwondering terwijl het historische verleden van de stad zich voor uw ogen ontvouwt. U maakt een reis door de tijd, terwijl het ene na het andere gebouw u een nieuw architectonisch erfgoed presenteert.

paard en wagen in het centrum van grand place in brussel

Sint-Michielskathedraal

De patroonheilige van Brussel, Sint-Goedele, en Sint-Michel vinden eerbiedige erkenning in de vorm van de Sint-Michielskathedraal. Het majestueuze gotische gebouw heeft een prachtige gevel die uittorent boven het omliggende plein, met twee 69 meter hoge torens, ontworpen door Jan van Ruysbroeck. De kathedraal werd gesticht in de13e eeuw, maar de bouw werd voltooid rond de15e eeuw. Het prachtige gebouw is van binnen net zo sierlijk als van buiten, met gebrandschilderde ramen van Bernard van Orley.

In overeenstemming met de bouwstijl van die periode is de kathedraal versierd met kerststallen en andere religieuze iconografie in verschillende artistieke technieken die het werk vertegenwoordigen van meerdere medewerkers die door de eeuwen heen hebben bijgedragen aan de decoratie, uitbreiding en constructie, van klassiek tot modern en hedendaags.

Mannekin Pis

Bepaalde unieke attracties kunnen een geliefd aspect worden van elke plaats die zowel door de inwoners als de bezoekers wordt aanbeden. De stad Brussel biedt veel van dergelijke elementen die een onderscheidend kenmerk van de stad zijn geworden.

Als u in Brussel bent, mag u de uitgelezen kans niet missen om een alom gewaardeerde bezienswaardigheid te bezoeken die liefkozend Brusselse Oudste Burger wordt genoemd. De Mannekin Pis is omgeven door honderden legendes en verhalen, hoewel de precieze oorsprong van het ondeugende jongetje niet bekend is. Toch wordt het standbeeld het hele jaar door druk bezocht door toeristen en wordt het door het stadsbestuur vaak liefdevol in klederdracht gestoken om de vele traditionele feesten te vieren.

Belgisch Stripcentrum

De stad Brussel is niet alleen een verzameling van architectuur en kunstwerken uit de renaissance. Het biedt ook enkele vermakelijke attracties en sites die het moderne erfgoed van het land en zijn vooruitgang in de hedendaagse tijd vieren.

Het elegante Belgisch Stripcentrum is een site die liefhebbers van strips en tekenfilms uit de hele wereld aantrekt. Het gebouw, in 1906 ontworpen door Victor Horta, bevat het Stripcentrum, dat gewijd is aan de geschiedenis van strips en stripverhalen die in het land zijn ontstaan, zoals de Smurfen en de Kuifje-reeks. In het gebouw zijn regelmatig tentoonstellingen van originele tekeningen van de striptekenaars en een uitstekende gecureerde selectie van wereldwijde stripkunst voor echte liefhebbers en nieuwsgierige toeschouwers.

straatkunst in brussel, stripverhalen

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België

De stad Brussel brengt op elke hoek en elk plein hulde aan haar diverse en levendige geschiedenis. Overal in het district vindt u sites die gewijd zijn aan het behoud van de cultuur, traditie en kunst van de regio.

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België bezit een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Gebouwd op de fundamenten van een privéverzameling in 1797, groeide de instelling in 1875 uit tot een prominente plaats. De collectie is verdeeld in twee aparte tentoonstellingen, namelijk het Museum voor Oude Kunst en het Museum voor Moderne Kunst. De galerij bevat vele prachtige stukken van vooraanstaande internationale, Nederlandse en Vlaamse kunstenaars die dagelijks massa's bezoekers trekken.

Het Koninklijk Paleis

In de hele stad zijn veel historische of huidige locaties en kantoren van de Koninklijke familie van België te vinden. Een van die plaatsen die iedereen die in Brussel verblijft moet bezoeken, is het Koninklijk Paleis.

De officiële residentie van de Belgische Koninklijke familie siert het plein, omringd door andere culturele gebouwen die hun pracht en praal aan de bezoekers laten zien. Het Koninklijk Paleis herbergt vele kantoren en bibliotheken gewijd aan verschillende functies verbonden aan de Koninklijke Troon. Enkele voorbeelden zijn het Paleis der Academiën, waar de Koninklijke Academie voor Wetenschappen is gevestigd en waar ooit de kroonprins van Oranje woonde, en het Paleis voor Schone Kunsten.

koninklijk paleis van brussel

Notre-Dame du Sablon

Het karakter van een stad of regio wordt meestal bepaald door de verschillende architecturale hoogstandjes die het terrein sieren. De stad Brussel is niet minder een bezienswaardigheid als het gaat om de prachtige voorbeelden van gotische architectuur verspreid over het district.

Om een voorbeeld van laatgotische architectuur te waarderen, moet u zeker de kerk Notre-Dame du Sablon bezoeken. De kerk, oorspronkelijk gebouwd op de plaats van een kleine kapel, heeft een adembenemend interieur versierd met verschillende fresco's en glas-in-lood kunstwerken. De kerk bevat ook de grafkapel van de familie Thurn und Taxis. De oorsprong van een van de madonnabeelden die de zalen sieren is spannend: volgens de legende werd het beeld naar de kerk gebracht door een vrouw aan wie de Maagd Maria was verschenen.

Plaats St. Catherine

Terwijl u de stad en alles wat zij te bieden heeft verkent, kunt u op het Sint-Katelijneplein een snelle hap eten en de plaatselijke keuken en culinaire cultuur proeven.

Het plein ligt vlak naast de Sint-Kathedraal en herbergt een grote verscheidenheid aan restaurants, pubs en cafés die de culinaire voorkeur genieten van iedereen die van lekker eten en goed gezelschap houdt.

Deze plek, een populaire nachtelijke attractie, biedt een levendig beeld van de plaatselijke cultuur en biedt een kans om een leuke avond door te brengen met interactie met de inwoners van de stad en andere bezoekers.

Het Atomium

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de moderne geschiedenis van de stad, is een belangrijke attractie de installatie van het Atomium.

Het kolossale bouwwerk is 102 meter hoog en werd door architect André Waterkeyn uit staal en aluminium vervaardigd voor de wereldtentoonstelling van Brussel in 1958. Het monument is een bekende attractie van de stad, gebouwd om een molecuul ijzer 165 miljoen keer vergroot weer te geven. In het monument worden regelmatig informatieve voorstellingen en presentaties en verschillende wetenschappelijke en culturele evenementen gehouden, omdat het een educatief instrument is om de geschiedenis van de stad te leren kennen. Op slechts 30 minuten rijden van het centrale BBF-kantoor in de Pelicaanstraat biedt het monument een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over de stad en de regio.

de atomiumstructuur in brussel belgië
Zoeken
Maat
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk