Evere

Evere is een kleine gemeente van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met zijn kleine bevolking bestond het gebied historisch gezien al als een landelijke regio voor de komst van de Eerste Wereldoorlog. Na de Eerste Wereldoorlog kreeg het gebied bekendheid door zijn betrokkenheid bij de Belgische luchtvaartindustrie en is het in de hele regio bekend om zijn biologische boerenmarkten.

In het gebied is nu het hoofdkwartier van de NAVO gevestigd en er zijn veel multinationale organisaties gevestigd, waarvan sommige als tertiaire sector fungeren.

Het kerkhof van Brussel

Een bezoek aan Evere is onvolledig zonder dat u het kerkhof van Brussel bezoekt om uw respect te betuigen. Het kerkhof herbergt veel van de meest opmerkelijke namen uit de regio in de politiek, de religie, de kunst en de krijgsmacht.

In het midden van de begraafplaats ligt het Britse Waterloocampagnemonument dat de Britse soldaten herdenkt die deelnamen aan de Waterloocampagne van 1815. Het monument, ontworpen door Jacques de Lalaing, is gemaakt in opdracht van koningin Victoria zelf.

Op de begraafplaats ligt ook het Belgian Airmen's Field of Honor dat dienst doet als laatste rustplaats voor de Belgische piloten die hun land tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gediend.

Op de begraafplaats liggen ook de stoffelijke overschotten van 53 Britse Commonwealth-dienstmedewerkers uit de Eerste Wereldoorlog en 587 uit de Tweede Wereldoorlog, in het gebied dat de naam van de Britse Commonwealth-oorlogsgraven draagt.

Voordat u begint met uw verkenningstocht door Evere, raden wij u aan om een stop te maken bij de begraafplaats om een eerbetoon te brengen aan de begraafplaatsinterneringen.

prachtige oude graven op de begraafplaats in Brussel met glas-in-lood ramen

Brusselse Molen en Voedselmuseum

Het Brusselse Molen- en Voedselmuseum is ondergebracht in een sierlijke kleine windmolen in de gemeente. Onlangs werd het omgevormd tot een museum en er worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd rond het thema "eten", waarbij de culinaire cultuur en traditie van de regio en het land worden gevierd.

Een bezoek aan het molenmuseum en het bijbehorende park is een geweldige manier om een ontspannen avond met de familie door te brengen. Tegelijkertijd kan je er enkele historische feiten en interessante exposities van dit zeer unieke museum, dat alleen in Evere te vinden is, leren kennen!

Hoewel het museum een beetje uniek is door zijn onderwerp, dient het een fundamenteel doel om de traditie en de cultuur van de regio levendig te houden!

Het bijhorende park moedigt mensen aan om het museum regelmatig te bezoeken, wat als educatief doel dient voor zowel toeristen als bewoners!

pieter cnops museum in evere nabij bbf appartementen

Pieter Cnops Gemeentemuseum

Een ander geweldig museum om te bezoeken in Evere is het Pieter Cnops Gemeentemuseum dat de geschiedenis van de gemeente en de omliggende regio toont en bewaart. In het museum worden verschillende economische, traditionele, vouw-, politieke en religieuze facetten van de regio uit de vroege middeleeuwen tentoongesteld!

Om meer te weten te komen over de geschiedenis van de regio, de traditie en de cultuur, is een bezoek aan het Stedelijk Museum Pieter Cnops met uw familie een geweldige leer- en onderwijskundige kans!

Het Gemeentemuseum weerspiegelt de aandacht van de Belgische overheid voor de opvoeding van de bevolking en hun inspanningen om de traditie en de cultuur in het hele land levendig te houden.

Toeristen en bezoekers krijgen de kans om te leren over de politieke strijd, handelsbetrekkingen, religieuze praktijken en culturele organisaties van de mensen die de regio bewoond hebben vanaf de vroege middeleeuwen tot aan de huidige tijd.

 

De Moeraske

De Moeraske of het Kleine Moeras is een bosgebied dat verspreid is over drie gemeenten, waarvan het grootste deel in Evere ligt. Het moeras is een rudimentair overblijfsel van het tijdperk waarin de spoorwegen in de hele regio werden aangelegd. Bepaalde delen van het park zijn opengesteld voor het publiek en bieden een wandeling van meer dan 2 KM.

Het bosgebied bestaat uit een klein moeras, een beekje, een droge weide, een klein bos en een vegetatief gebied dat perfect is voor een korte excursie in de natuur. Het moeras biedt de mogelijkheid om de flora en fauna van de regio te bekijken en toont een geïntegreerd ecosysteem dat ongelooflijk opwindend is om te ervaren en te observeren.

Het bos bevat ook een "gereserveerd" gebied dat alleen toegankelijk is via rondleidingen. Dit reservaat is afgescheiden om de kwetsbare habitats van de flora en fauna die het gebied bevolken, te behouden en de natuurlijke diversiteit van het park te beschermen.

Het park biedt ook een uitstekende gelegenheid om vogels te spotten, dus vergeet niet om uw verrekijker in te pakken!

de moeraske geweldig voor wandelingen in de buurt van bbf Evere appartementen

Triton-zwembad

Voor een ontspannende dag zwemmen in ongerept koel water, kunt u naar het Triton-zwembad gaan en genieten van een ontspannen dag met uw gezin. Het gemeenschappelijk zwembad dient ook als trainingscentrum voor de lokale sportteams. Het is het centrum van verschillende sportbeurzen die door de gemeente worden verstrekt aan goed presterende sporters uit de scholen.

Het zwembad biedt andere gerelateerde faciliteiten en heeft een ondiep gedeelte waar kinderen veilig kunnen spelen en zwemmen.

In het gemeenschapsbad worden regelmatig trainings- en bewustwordingsprogramma's georganiseerd die de lokale bevolking betrekken en de jongere generatie helpen het plezier van watersporten te ontdekken. Dergelijke gemeenschapsbaden zijn aanwezig in bijna elke gemeente in België, waardoor de mensen kunnen deelnemen aan sportactiviteiten en een gezonde levensstijl kunnen leiden.

Bezoekers kunnen vooraf bellen en informeren naar de tijden en tarieven die van toepassing kunnen zijn op buitenlandse bezoekers.

Deknoop en Vrijdagmarkt

Voor een kans om de lokale ambachtelijke producten van de regio te proeven, kunt u een bezoek brengen aan de Deknoopmarkt die elke woensdag en de vrijdagmarkt wordt gehouden. Elke week brengen hoveniers uit de hele gemeente hun producten naar de markt en andere producten van de huisnijverheid die door de plaatselijke bevolking worden vervaardigd.

Een bezoek aan de markten is een geweldige manier om met de lokale bevolking in contact te komen en de cultuur van de regio te proeven terwijl u geniet van de vruchten van het land! De meeste tuiniers bieden volledig biologische producten aan en er zijn ongeveer 30 kraampjes op elke markt.

De vrijdagmarkt vindt plaats voor het kerkhof van Brussel. De Deknoopmarkt wordt al meer dan 60 jaar gehouden in de gemeente en maakt deel uit van de unieke identiteit van de regio.

Een bezoek aan de markten is een geweldige manier om te leren, te genieten van de lokale keuken en vriendschappen op te bouwen tijdens uw verblijf in Evere.

Vrijdagavondmarkten in Evere

Bar du Gaspi

Voor wie een beetje van de lokale cultuur en keuken wil proeven, stellen we voor om naar de Bar du Gaspi te gaan, die volgens sommige recensenten een 100% authentieke traditionele Belgische sfeer biedt waar veel bezoekers dol op zijn!

Het café biedt een buiten- en binnenruimte die meestal wordt gevuld door de lokale bevolking en bezoekers die een snelle hap willen nemen.

Een bezoek aan de bar is een opwindende gelegenheid om de lokale cultuur te proeven en zich te mengen met de bewoners, zodat u de kans krijgt om nieuwe vriendschappen te sluiten en kennis te maken tijdens uw verblijf.

Waar verblijf je in Evere?

Als u van plan bent om in Evere te verblijven, moet u op zoek gaan naar accommodaties die de beste diensten bieden en dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied liggen. Zoek door de woningen van BBF om volledig verzorgde, gemeubileerde en ongemeubileerde residentiële appartementen te vinden die perfect zijn voor een kort of lang verblijf in Evere.

We hopen dat u geniet van uw verblijf in België en dat de attracties rond Evere spannend en leuk zijn.

Zoeken
Maat
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk