Elsene

De gemeente Elsene, afgescheiden door de stad Brussel, is een multicultureel centrum van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Van oorsprong een landbouwwijk, populair door het bestaan van een abdij, is de wijk uitgegroeid tot een van de meest welvarende wijken van het gewest.

Bekend om zijn bloeiende gemeenschap van Europese en Afrikaanse immigranten, wordt de gemeente beschouwd als het belangrijkste voorbeeld van de multi-etnische traditie van het land.

Vol met architectonische hoogstandjes die representatief zijn voor de genres art nouveau en art deco, biedt de stad de mogelijkheid om te genieten van een spannende combinatie van verschillende culturen, tradities en kunstgenres, allemaal op één plek.

Hier zijn enkele van de spannendste plekken om te bezoeken in Elsene, Brussel.

Het Tenbosch Park

Het Tenbosch Park, gelegen naast de bruisende Louizalaan, is een verfrissende oase van groen midden in de regio. Van buiten ziet het park eruit als elke andere open ruimte die je overal ter wereld kunt vinden, maar eenmaal binnen wordt de volle omvang van de natuurlijke schoonheid en de weelderige groene landschappen duidelijk.

Het park is een uitstekend bezoek, alleen of met het gezin, om te genieten van een verfrissende dag in de zon en de frisse lucht.

Het park is populair bij de bewoners en staat bekend om de comfortabele en gezellige hoekjes die u met een kleine verkenning van het terrein kunt vinden en die een eigen plekje bieden om lekker in de schaduw te luieren.

tenbosch park in Elsene Brussel nabij BBF Serviced Apartments

Chausée d'Elsene

Wilt u een paar souvenirs verzamelen als aandenken aan uw reis? Ga dan naar de Chausée d'Elsene, de belangrijkste winkelbestemming van de gemeente. De straat, vol met restaurants, cafés, kledingwinkels en salons, is een populaire attractie voor wie het straatleven in de gemeente wil proeven en samen met vrienden en familie wil genieten van een warme kop koffie.

De straat bevat ook een klein Afrikaans winkelcentrum, waar bezoekers en bewoners etnische kleding, voedsel en culturele kunstwerken kunnen bewonderen.

U kunt ervoor kiezen om door de straat te slenteren en te genieten van de bezienswaardigheden die deze te bieden heeft, of u kunt zich storten op het winkelen en uw bagage vullen met het beste wat België te bieden heeft, waaronder de bekendste internationale merken.

place fernand coq bij bbf appartementen

Place Fernand Coq

Het Fernand Coqplein, een klein plein net buiten de wijk Chaussée d'Elsene, is een trendy, chique en hippe locatie in de gemeente.

Op het plein zijn veel populaire pubs en cafés te vinden, waar de jongere generatie van de gemeente graag sociale activiteiten onderneemt onder het genot van hun favoriete maaltijden.

Het plein bevat ook wijnbars zoals L'Îlor Corse, populaire restaurants zoals Il Nobile en Amour Fou, en andere eetgelegenheden die etnische en culturele gerechten serveren die geïnspireerd zijn op de multinationale bevolking van de gemeente.

Een bezoek aan het plein is een uitstekende gelegenheid om de levendige plaatselijke cultuur te proeven en nieuwe kennissen te maken door zich te mengen onder de plaatselijke bevolking voor een ongelooflijk leuk dagje uit!

Het Flagey-gebouw

Bijna alle gemeenten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben een ruimte voor culturele en sociale activiteiten waar de inwoners kunnen samenkomen en genieten van verschillende vormen van kunst, muziek en theater.

Voor de gemeente Elsene wordt dit doel gediend door het Flagey-gebouw, dat in de volksmond "paquebot jaune" (gele boot) wordt genoemd vanwege zijn karakteristieke vorm en architectuur.

Het complex werd oorspronkelijk gebouwd als centrum voor radio en televisie, maar herbergt nu theaters, concertzalen en openbare ruimten die door de plaatselijke bevolking worden gebruikt voor sociale evenementen en culturele vieringen.

Het gebouw symboliseert de levendige levensstijl van de mensen, en een bezoek aan de plek zal zeker uw waardering vergroten voor de levendigheid, positiviteit en gemeenschappelijke broederschap die overal in het land te zien is.

Café Belga

Elsene bleef een centrum van de art deco en art nouveau beweging voor een groot deel van de vroege 20e eeuw. Het heeft een centrale rol gespeeld in de ontwikkeling van deze stijl van architectuur en design, die wordt weerspiegeld in veel van de huizen, gebouwen en pleinen in de stad, met een architectonische esthetiek die sterk beïnvloed is door de bewegingen en hun uitlopers.

Café Belga is een van de beroemdste cafés in art-decostijl in de gemeente en een must voor kunst-, geschiedenis- en designstudenten.

Nu het centrum van het nachtleven en de feestscène onder de jeugd, is het ruime café een geweldige manier om uw avond onder het genot van een glas bier door te brengen op een van de grootste terrassen van de hele gemeente.

café belga bar op place flagey bij BBF Apartments

Étangs d'Ixelles

In de gemeente Elsene zijn twee van de meest prestigieuze universiteiten van de regio gevestigd. Voor de menigte studenten die de stress van zich af willen schudden, is de Étangs d'Elsene de perfecte plek om met vrienden rond te hangen en de dag door te brengen aan het meer.

De Étangs d'Elsene, een populaire bestemming voor gezinnen, bestaat uit een reeks meren en aangrenzende joggingpaden en landschappen die een zeer geliefde attractie zijn onder de plaatselijke bevolking.

In het weekend is het gebied gevuld met gezinnen en jonge studenten die massaal naar de restaurants en bars rond het terrein trekken, en de meren worden omringd door een reeks huizen die tot de meest eersteklas vastgoedlocaties van de gemeente behoren.

Le Tigre

We kunnen deze lijst niet leeg laten zonder de meest trendy bar van de gemeente te vermelden. Le Tigre, gelegen aan de Rue de la Brasserie, is de meest populaire bar en café in de omgeving en is vaak tot de nok toe gevuld met kenners en mensen die op zoek zijn naar een leuke avond uit.

De bar staat bekend om zijn DJ- en feestscene en is de belangrijkste bestemming voor de meest invloedrijke jongeren en inwoners van de gemeente.

De bar serveert ook een selectie van cocktails die elk hun eigen unieke twist hebben en is de perfecte plek om nieuwe mensen te ontmoeten en rond te hangen met de menigte voor een ervaring die nergens ter wereld te evenaren is.

Chatelain Plein

Tussen Saint Gilles en Avenue Louise ligt het centrale Chatelain-plein. Het plein is populair vanwege de biologische boerenmarkt die er elke week wordt gehouden, maar het is ook een spannende attractie die een beeld geeft van het dagelijkse leven van de bewoners.

Rondom het plein liggen woonwijken met elk hun eigen verzameling traditionele winkels en cafés, die het hele jaar door goed onderhouden zijn.

Het plein is een uitstekende locatie voor wie zich wil onderdompelen in de cultuur van de streek en wil ervaren hoe de plaatselijke bevolking haar tijd doorbrengt in de gemeente.

De hoofdstraat van het plein bevat ook enkele trendy bars en restaurants die vaak worden bezocht door bezoekers en bewoners.

De beste accommodaties

Wanneer u een stad als Elsene bezoekt, kunt u het zich niet veroorloven mee te gaan met armoedige kamers en appartementen die de hele ervaring van uw bezoek stelen.

De beste accommodaties in de regio zijn beschikbaar met een complete inrichting en alle noodzakelijke voorzieningen voor de gecertificeerde provider - BBF Apartments.

Het bedrijf biedt een aantal uitstekende kamers, woonsuites en appartementen tegen ongelooflijk redelijke prijzen die perfect comfortabel, toegankelijk en aangenaam zijn!

U kunt gewoon inloggen op de website, uw locatie selecteren en de appartementen vinden die het beste bij u passen!

We hopen dat u geniet van uw verblijf in Elsene en herinneringen creëert die u altijd kunt koesteren.

Zoeken
Maat
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk