Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die BBF neemt voor COVID-19?

titelbeeld voor covid-19 maatregelen bij bbf

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die BBF neemt voor COVID-19?

Het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van onze huurders, klanten en medewerkers is een prioriteit bij BBF, en met de uitdagingen waarmee de wereld de afgelopen maanden is geconfronteerd met COVID-19 is onze aandacht alleen maar toegenomen. 

Naarmate de epidemie zich verder ontwikkelt en de regering de beperkingen aanpast, hebben we hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we een veilige en hygiënische omgeving voor onze medewerkers en huurders blijven garanderen.

We willen ervoor zorgen dat iedereen die met BBF te maken heeft zich veilig en comfortabel voelt tijdens deze tijden.  

Om dit te doen, hebben we nieuwe operationele procedures ingevoerd in onze kantoren en werken nauw samen met onze schoonmaakploegen voor de implementatie van verhoogde schoonmaakstandaarden in onze appartementen. 

Operationele procedures - BBF kantoren

Vanaf 11 mei 2020 zal BBF onze kantoren in het centrum en de Europese wijk openen om huurders en gasten uit te nodigen op afspraak. Om de veiligheid van onze medewerkers en gasten tijdens deze bezoeken te waarborgen heeft BBF nieuwe operationele procedures opgesteld. Dit houdt in:
 • 1,5 m afstand houden: Er moet te allen tijde een sociale afstand van 1,5 m worden aangehouden.
 • Maskers: Alle BBF medewerkers krijgen een masker en we moedigen alle bezoekers aan om ook een masker te gebruiken.
 • Desinfecterende gel en handschoenen: zullen beschikbaar zijn voor personeel en bezoekers bij de receptie.
 • Plexi-schermen: zullen worden verstrekt voor alle vergaderingen met bezoekers
 • Dagelijkse ontsmetting: Alle werkplekken worden dagelijks gedesinfecteerd
 • Geen contante betalingen: We accepteren geen contante betalingen van de huur...
 • Beperkte toegang: Bezoekers mogen de toiletten niet gebruiken, met uitzondering van ouderen en zwangere vrouwen.

Huidige huurders: Online afspraken maken

Rekening houdend met de geldende regels omtrent afstand houden, verzoeken we om uw afspraak vooraf online te boeken met uw lokale BBF Service Adviseur. Klik hieronder op uw lokale kantoor om uw online afspraak te boeken:Kantoor CityKantoor Schuman

Verkoopbezoeken: Online afspraken maken

Vanaf maandag 11 mei zijn we ook in de gelegenheid om de verkoop en verhuur van appartementen fysieke plaatsbezoeken te organiseren echter beperkt tot maximaal twee personen per bezoek. Afspraak fysiek bezoek Als u niet in staat bent om aanwezig te zijn? Geen probleem, wij bieden ook virtuele tours aan en u kunt zich hiervoor online inschrijven via de volgende link. Virtueel bezoek boeken
bbf verkoper verhuurt appartement aan echtpaar

Richtlijnen voor het bezoeken van appartementen

Houd er rekening mee dat het zeer belangrijk is om tijdens een persoonlijk bezoek aan een appartement rekening te houden met de hierboven beschreven afstandsregels. Dit omvat het betreden van kleine besloten ruimtes zoals liften. Wij raden u aan, waar mogelijk, gebruik te maken van de trap. Als een van de partijen zich op enig moment tijdens het bezoek ongemakkelijk voelt, kunnen ze vragen om de afspraak te stoppen of uit te stellen.

Technische of onderhoudsbezoeken in uw appartement

Ons technisch team zal vanaf maandag 11 mei ook alle spoedeisende en niet-spoedeisende verzoeken uitvoeren. Als u tijdens de COVID-19-periode eerder een niet-spoedeisend verzoek hebt ingediend, zal dit de komende week in behandeling worden genomen. Wanneer ons technisch team een appartement bezoekt, hebben zij de opdracht gekregen om de volgende acties te ondernemen:
bbf-technicus die een vaatwasser repareert
 • Handschoenen: Bij aankomst zullen zij een nieuw paar handschoenen aantrekken alvorens het appartement te betreden.
 • Maskers: Binnen uw appartement is het verplicht om zowel handschoenen als maskers te dragen.
 • Toestemming van de huurder: Zij zullen de huurder vragen of deze toestemming geeft voor werkzaamheden in het appartement in hun aanwezigheid
 • Social distancing: Als de huurder ervoor kiest om in het appartement te blijven, moet hij/zij altijd een sociale afstand van 1,5 meter bewaren.
 • Geopende ramen: De technieker zal ook een raam openen tijdens de interventie om een adequate ventilatie van het appartement te verzekeren.
 • Veiligheid eerst: Als u of de technicus zich ongemakkelijk voelt of als de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen niet worden gevolgd, moet het werk onmiddellijk worden stopgezet.
 • Tussen de appartementen: Na afloop van de interventie gooien ze hun handschoenen in een daarvoor bestemde zak en trekken ze een nieuw paar handschoenen aan voor het volgende bezoek.

Schoonmaken in uw appartement

Zoals vermeld in de communicatie op maandag 4 mei worden de volledige tweewekelijkse schoonmaakdiensten voor onze appartementen met dienstverlening hervat vanaf 11 mei 2020. Als u niet wilt dat een schoonmaakmedewerker uw appartement binnenkomt en u heeft ons aanvraagformulier in de e-mail niet ingevuld, laat het dan zo snel mogelijk weten aan uw Service Adviseur. We hebben nauw samengewerkt met onze schoonmaakploegen om ervoor te zorgen dat de veiligheid en hygiëne van onze huurders de hoogste prioriteit heeft. Zie daarom hieronder de aanvullende maatregelen die zijn genomen met betrekking tot de schoonmaak van uw appartement:
 • Hydro-alcoholische gel tussen de appartementen: Onze schoonmakers wassen hun handen met zeep of gebruiken hydro-alcoholische gel tussen elk appartement.
 • Handschoenen: Zij zullen ook wegwerphandschoenen aantrekken alvorens het appartement te betreden.
 • Maskers: Binnen uw appartement is het verplicht om zowel handschoenen als maskers te dragen.
 • Toestemming van de huurder: Zij zullen de huurder vragen of deze toestemming geeft voor werkzaamheden in het appartement in hun aanwezigheid
 • Social distancing: Als de huurder ervoor kiest om in het appartement te blijven, moet hij de sociale afstand tot het appartement altijd 1,5 meter houden.
 • Producten: Ze zullen schoonmaken met bleekmiddel, alcohol azijn en dettol voor ontsmetting.
 • Veiligheid eerst: Als u of de schoonmaker zich ongemakkelijk voelt of als de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen niet worden gevolgd, moet het werk onmiddellijk worden stopgezet.
 • Doeken verwisselen: Nadat het appartement is schoongemaakt, wordt de microvezeldoek weggegooid en een nieuwe doek gebruikt in het volgende appartement of de gemeenschappelijke ruimte. Dit is ook het geval voor het schoonmaken van de vloeren, waarbij de schoonmaakdoek tussen elk appartement wordt vervangen.
 • Tussen de appartementen: Na afloop van de interventie gooien ze hun handschoenen in een daarvoor bestemde zak en trekken ze een nieuw paar handschoenen aan voor het volgende bezoek.

Verzoeken om geen reiniging - Linnenwissels

Wij begrijpen dat niet iedereen het prettig vindt dat iemand zijn appartement betreedt. Daarom, als u gevraagd heeft om geen schoonmaak in uw appartement te hebben gedurende deze periode, wordt u toch elke twee weken op de hoogte gebracht van de verzoeken om het linnengoed te vervangen. Onze richtlijnen voor het verschonen van het linnengoed blijven het gebruik van handschoenen en het verzoek aan de huurders om het linnengoed klaar te hebben voor het ophalen op de geplande datum.

Vooruitblik

De veiligheid en het welzijn van onze huurders en werknemers staan voorop. Met het oog op de toekomst zal BBF daarom haar activiteiten en procedures blijven herzien om ervoor te zorgen dat we blijven voldoen aan de richtlijnen van de overheid en onze huurders veilige en hygiënische appartementen kunnen bieden. We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om onze zakelijke partners en huurders te bedanken voor hun voortdurende steun gedurende deze periode en we kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten, hopelijk in de nabije toekomst!

Gerelateerde berichten

View from BBF Serviced Apartment Maximilian Park

Max-Sur-Zenne: Improving the living environment in the Northern Quarter of Brussels

Max-Sur-Zenne: Improving the living environment in the Northern Quarter of Brussels

Something’s brewing in the area around Brussels North Station. Max-sur-Zenne is a grand project aimed at improving the living environment of Brussels residents. This initiative focuses on creating a corner of the city where nature thrives, offering residents a tranquil space to easily move around and relax in a pleasant environment.

View from BBF Serviced Apartment Maximilian Park

Restoring the Zenne River to it's Natural State

Max-sur-Zenne encompasses various elements aimed at creating a harmonious environment for residents. The centrepiece of this initiative is the renovation of Maximilian Park and the development of a 650-meter stretch along the Zenne River. The Zenne has been flowing underneath the park for years. By allowing it to flow freely in the open air, the project reconnects the community with the natural beauty of the river.

Another key feature of the revitalized Zenne River, is the preservation and transformation of the original tunnel into a picturesque promenade. This long promenade, adorned with lush greenery and vibrant flowers, will stretch from the historic Maximiliaanhoeve to Vergotedok. Consequently, it will offer residents and visitors a scenic pathway to explore and enjoy. Additionally, walkways will be strategically built along the riverbanks, providing opportunities for people to get closer to the water and immerse themselves in the tranquil surroundings.

 

How Reopening the Zenne River benefits the inhabitants of the Northern Quarter

The benefits of reopening rivers that were once covered extend far beyond aesthetics. The Max-sur-Zenne project recognizes the importance of reconnecting cities with their rivers and the positive impact it has on urban environments. By reopening the Zenne River, Noordwijk and Brussels as a whole will experience several advantages:

 • Improved Mobility and Connectivity: The project promotes soft mobility, encouraging sustainable modes of transportation such as walking and cycling. Furthermore, the reopening of the Zenne River will also connect different areas of the neighbourhood, fostering a sense of unity and accessibility.
 • Biodiversity Conservation: By preserving existing planted areas and creating new ones, the project provides habitats for various species. Particularly birds attracted to cool and humid environments. This commitment to biodiversity conservation is crucial at a time when natural habitats are increasingly threatened.
 • Quality of Life: The revitalization of the Zenne River will contribute to a quieter and less polluted neighbourhood. As a result, residents will enjoy the benefits of a serene and pleasant environment, promoting well-being and a higher quality of life.

The Max-sur-Zenne project is set to commence construction in the first quarter of 2025, We are excited to witness the transformation of the neighbourhood and the positive impact it will have on our residents’ lives.

*Disclaimer: The Max-sur-Zenne project is led by Leefmilieu Brussel, Brussel Mobiliteit, and the City of Brussels. Our company is not directly involved in the project but is excited to witness its positive impact on the neighbourhood.

BBF Residences in this Area

BBF Riverside Residence in the Northern Quarter of Brussels
BBF B-Square Residence in the Northern Quarter of Brussels
Meer lezen

A picture of he facade of Initium, a new residence in Antwerp by BBf Apartments.

Discover Initium, our newest serviced apartment residence in Antwerp.

BBF Apartments opens Initium, our newest serviced apartment residence in Antwerp.

BBF Apartments is excited to announce the launch of our newest residence, Initium, in Antwerp, Belgium. Initium is a modern apartment complex located only 10 minutes from the city centre and Central Station, making it the perfect home away from home for ex-pats and business travellers.

A picture of he facade of Initium, a new residence in Antwerp by BBf Apartments.

Stay in Style and Comfort at Initium

Initium offers a range of accommodation options, including studios, one-, two-, and three-bedroom apartments. Our short-, mid-, and long-term rental packages are combined with professional services, making it easy for tenants to settle in and feel at home. Renting an apartment with BBF also allows all foreign tenants to register in the local town hall according to European Law.

Initium is designed to meet the needs of modern travellers, with high-quality amenities and services that make it easy to work, relax, and enjoy your stay. Each apartment is fully furnished and equipped with everything you need to feel at home, including a fully equipped kitchen, comfortable living area, and high-speed internet access.

Antwerp, a vibrant city.

Antwerp is an important business hub in Europe, with a large harbour that handles a wide range of cargo. The city is also known for its long-term infrastructure projects that aim to improve its accessibility, mobility, and sustainability. These projects include the expansion of the ring road, the construction of a new lock and a new tunnel, and the development of smart city solutions.

Enjoy a Hassle-Free Stay with BBF Apartments' Professional Services

Our professional services include housekeeping, maintenance, and 24/7 customer support, ensuring that our guests have everything they need to enjoy a hassle-free stay. We also offer additional services such as airport transfers, grocery delivery, and laundry services, making it easy to focus on what matters most.

At BBF Apartments, we’re committed to providing our guests with the highest quality accommodation and services. Our future development plans in Antwerp, Ghent, Mechelen, Leuven, and Brussels make us an attractive option for those looking for a comfortable and convenient place to stay in Belgium. With more than 1600 units in top locations in Antwerp and Brussels, BBF Apartments is a trusted provider of serviced and residential apartments.

To learn more about Initium, our latest residence in Antwerp, click here.

Meer lezen

covid-19 maatregelen bij bbf-appartementen

BBF Serviced Apartments vergemakkelijkt de verplichte quarantaine

BBF Serviced Apartments vergemakkelijkt de verplichte quarantaine

Veel werknemers willen terug naar Brussel voor hun werk, maar omdat België voorlopig quarantaine oplegt, is de grote vraag: hoe kun je veilig terugkomen? Hieronder vindt u een korte handleiding om u te helpen veilig terug te keren naar België en om uw voorlopig verplichte quarantaine gemakkelijk te maken. Bovendien zijn er enkele nuttige links en informatie van de Belgische overheid om u op de hoogte te houden van de laatste adviezen en richtlijnen.

Reizen naar België

covid-19 maatregelen bij bbf-appartementen
Wanneer u voor het eerst in België aankomt, komt u waarschijnlijk via The Brussels Airport in Zaventem aan. Op de website van de luchthaven vindt u nuttige informatie over de hygiënemaatregelen die binnen de luchthaven moeten worden gehandhaafd, evenals vele andere links naar informatie voor uw aankomst.   Dit houdt in:

 • Noodzakelijke sociale afstandsmaatregelen
 • De noodzaak van verplichte mondmaskers
 • Afhalen en openbaar vervoer opties beschikbaar
 • Luchthavenlounge, informatie over de opening van de winkel
 • en meer
U kunt aanvullende informatie vinden hier.

Twee weken in quarantaine bij BBF

Eén van de vereisten om terug te keren naar België is een verplichte quarantaine na aankomst. Bij BBF hebben we alles om dat in de veiligste omstandigheden te kunnen doen

Zelf inchecken

Alle BBF Appartementen hebben de mogelijkheid om zelf in te checken in het gebouw zelf of in de nabijheid. Dit betekent dat u zich bij aankomst geen zorgen hoeft te maken over social distancing, u hoeft alleen maar uw kluiscode in te voeren, uw check-in enveloppe met sleutels te pakken en direct naar uw appartement te gaan.

Volledig uitgeruste keukens

Om uw verplichte quarantaine comfortabel te kunnen doorbrengen zijn onze appartementen uitgerust met volledig uitgeruste keukens. U hoeft niet afhankelijk van dure fastfood maaltijden elke dag. Onze keukens zijn inclusief:

 • Potten en pannen
 • Bestek
 • Glazen en bekers
 • Kommen en borden
 • Keukenhanddoeken
 • en meer om je thuis te laten koken
Hoe aan voedingswaren geraken? België heeft meerdere voedingswinkels en supermarkten die aan huis leveren. Bekijk hier de lijst verstrekt door Expats in Brussel.

24/7 noodhulplijn

Met BBF ben je nooit alleen. Onze service-appartementen hebben 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot hulp. Als u een noodgeval heeft buiten onze kantooruren, kunt u contact opnemen met onze alarmcentrale en zij kunnen u helpen.

Eigen Technisch team

Een ander pluspunt van het verblijf bij BBF terwijl u zichzelf isoleert, is ons interne onderhoudsteam. Als er iets niet meer werkt, kunt u direct een onderhoudsaanvraag indienen, dag of nacht, met behulp van onze BBF Serviced Apartments App. Dit verzoek gaat direct naar ons onderhoudsteam dat uw appartement zal bezoeken om het probleem op te lossen, terwijl u onze COVID-veiligheidsrichtlijnen volgt .

Professionele schoonmaakdiensten

Het BBF-reinigingsteam hanteert de hoogste normen om de veiligheid en het welzijn van onze huurders te garanderen. Onze appartementen worden om de twee weken schoongemaakt door een van onze professionele schoonmaakmedewerkers. Bij het schoonmaken nemen zij de volgende maatregelen om uw veiligheid te waarborgen:

 • Hydro-alcoholische gel tussen de appartementen
 • Handschoenen
 • Maskers
 • Toestemming van de huurder
 • Social distancing
 • Producten
 • Veiligheid voorop
 • Linnen wisselen
 • Veiligheidsmaatregelen tussen appartementen

Voor een uitgebreide gids over elk van deze stappen, zie onze COVID-19 update.

ISAAP-accreditatie

Bent u nog aan het twijfelen? Geloof ons niet op ons woord. BBF Apartments beschikt over ISAAP Accreditatie, een internationaal erkende kwaliteitsbeoordelingsstandaard van de Association of Serviced Apartment Providers (ASA), de Corporate Housing Providers Association (CHPA) en de Global Alliance of Serviced Accommodation (GASA).

Advies en informatie van de overheid

De Belgische regering heeft een COVID19 -website gecreëerd die beschikbaar is in het Engels, Frans, Nederlands en Duits om te helpen begrijpen welke voorzorgsmaatregelen en acties moeten worden gevolgd. Als u in Brussel verblijft, is er ook een speciale coronaviruswebsite met basisinformatie over hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. www.coronavirus.brussels Belangrijk: Voor internationale reizigers die in België aankomen, is een 14 dagen durende zelfisolatieperiode vereist.
Meer lezen

Zoeken
Maat
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk