Sint-Lambrechts-Woluwe

Sint-Lambrechts-Woluwe, een van de meest betoverende gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is geliefd om zijn serene, rustige sfeer die wordt gecreëerd door de sierlijke woonwijken die verspreid liggen over de gemeente.

Aanvankelijk een nederzetting gebouwd rond landbouwgronden, werd de gemeente belangrijk door de bouw van een kerk gewijd aan Sint-Lambertus, een 7e-eeuwse bisschop uit Maastricht die in Luik gemarteld werd.

Na deze periode werden de gronden rond de gemeente aangekocht door verschillende liefdadigheidsorganisaties en werden ze een zeer gewild gebied voor woonhuizen en chateaus.

Vandaag de dag ondersteunt de gemeente een bloeiende gemeenschap, met een levendige culturele scene die zeer geliefd is bij de lokale bevolking en toeristen. Hieronder vindt u enkele dingen die u moet zien en doen in Sint-Lambrechts-Woluwe. 

1. Restaurant Le Marmiton

Restaurant Le Marmiton biedt gasten de kans een duik te nemen in een wereld van smaken, omgeven door een industrieel design. Het restaurant is een populaire attractie onder de lokale bevolking en toeristen en is een uitstekende keuze voor een snelle hap of een stevig diner met vrienden en familie.

Het twee verdiepingen tellende eethuis, opgericht in de jaren '70, heeft veel bijval gekregen van zowel toeristen, bezoekers als plaatselijke bewoners, en trekt elk jaar een gestage stroom liefhebbers.

Het eethuis biedt een blik op de verspreiding van industrieel design architectuur ac

lekker restaurant in woluwe-saint-lambert

2. Park Malou

Begin uw verkenning van de streek met een bezoek aan het oudste park van Sint-Lambrechts-Woluwe. Het park is aangelegd rond het dal van de Woluwe en heeft een interessante geschiedenis die het erfgoed van de streek weerspiegelt.

Het park, ooit een moeras omgeven door visvijvers, jachtvelden en een klein bosgebied, kreeg zijn huidige vorm na de bouw van het beroemde Château Malou op het terrein.

De eigenaars van het kasteel, genoemd naar de Belgische staatsman Jules Malou, renoveerden achtereenvolgens het terrein en transformeerden het in zijn huidige vorm.

Tegenwoordig biedt het park een weids uitzicht, bedekt met bomen en groen, waar bezoekers een ontspannende dag kunnen doorbrengen, genietend van de zomerzon of spelend op de velden met hun familie.

sonisch bos op korte rijafstand van BBF appartementen in woluwe-saint-lambert

3. Sonisch bos

Het Zoniënwoud, op een steenworp afstand van het centrum van de gemeente, is een ecologisch rijk en gevarieerd bos dat zich uitstrekt over meerdere aangrenzende gemeenten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het bos biedt een verscheidenheid aan fauna en flora die representatief zijn voor de delicate ecosystemen die zich over de regio uitstrekken. Het is een perfect bezoek voor wie in het wild wil kamperen en wil genieten van de geneugten die moeder natuur te bieden heeft.

Het bos biedt ongelooflijke mogelijkheden om vogels te kijken en de natuurlijke diversiteit van de planten in de regio te bestuderen.

Een bezoek aan het Zoniënwoud kan dienen als een ongelooflijk verfrissende en leerzame ervaring voor wie zich in zijn vrije tijd een beetje dicht bij de natuur wil voelen.

4. Paul Moens Medicinale Plantentuin

Een andere interessante attractie voor wie meer wil weten over de natuur is de Paul Moens Medicinal Plant Garden, gelegen in de buurt van Sint-Lambrechts-Woluwe. De tuin herbergt een grote verscheidenheid aan therapeutische, giftige en exotische plantensoorten die ofwel endemisch zijn in de regio of historisch zijn ingevoerd door de verschillende culturen die in de loop der tijd met het land in wisselwerking stonden.

De tuin biedt bezoekers een zeer lonende leermogelijkheid om hun zintuigen te gebruiken en veel te leren over de natuurlijke flora van de regio, met name de kruiden en struiken die deel uitmaken van de traditionele geneeskunde in de hele regio.

Een bezoek aan de tuin biedt ook een uitstekende gelegenheid om de prachtige variaties te ervaren die de natuur biedt en de heilzame relatie die de mens door de eeuwen heen met planten heeft ontwikkeld.

5. Kasteel Jourdain

Op korte afstand van Sint-Lambrechts-Woluwe ligt het kasteel van Jourdain. Gebouwd door de edelmannen die in de middeleeuwen het omliggende bosgebied verwierven, is de gemeente nu eigenaar van het kasteel. Het doet dienst als gemeenschappelijke en culturele ruimte waar de inwoners van de streek kunnen deelnemen aan sociale activiteiten.

Het terrein en de weelderige kamers van het kasteel staan open voor zowel bezoekers als bewoners en dienen nu als een boeiende ruimte waar elk jaar sociale gelegenheden en culturele evenementen worden gevierd.

Een bezoek aan het kasteel is een unieke gelegenheid om de bouwstijl van de regio zoals die in de middeleeuwen gangbaar was te bestuderen en kan dienen als een zeer educatief bezoek voor jonge kinderen!

6. Wolu Minigolf

Voor wie de dag wil doorbrengen met leuke en spannende activiteiten, is de minigolfbaan van Wolu een uitstekende plek om te bezoeken. De golfbaan biedt een 18-holes midgetgolfbaan met verschillende interessante en creatieve secties.

Een dag doorbrengen op de baan is een geweldige manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen en tegelijkertijd een vriendschappelijke wedstrijd aan te gaan met uw vrienden en familie, die zeker een element van geluk en opwinding aan uw bezoek zal toevoegen.

De baan is favoriet bij de plaatselijke bevolking en wordt door de jongere bevolking van de streek vaak verkozen voor bijeenkomsten en een avondje lichtvoetig plezier.

logo van wolu minigolf in woluwe saint lambert

7. Parc Georges Henri

Het Georges Henri Park, wellicht een van de meest opwindende plaatsen in Sint-Lambrechts-Woluwe, biedt zijn bezoekers een macabere geschiedenis. Aanvankelijk was het de plaats van een gemeentelijke begraafplaats, maar het gebied werd omgevormd tot een park ten dienste van de gemeente. Zelfs vandaag nog zijn de meeste grafstenen van oude graven te zien als u door de oude geplaveide paden loopt, want dezelfde grafstenen werden gebruikt om de nieuwe paden in het park aan te leggen.

Op regelmatige afstanden kan men gemakkelijk de opschriften van de in het plaveisel aangebrachte grafstenen lezen.

Het park biedt meerdere buitenlocaties voor kinderen en gezinnen en beschikt over een prachtige fontein die het een perfect bezoek maakt voor een warme zonnige dag!

Sint-Lambrechts-Woluwe verkennen

De kleine gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe lijkt misschien een onbeduidende plaats op de kaart. In werkelijkheid is het een opwindende plaats die een verscheidenheid aan ervaringen biedt aan degenen die openstaan voor de sereniteit, de rust en de voortreffelijke schoonheid van de streek.

Vergeet tijdens uw bezoek aan Sint-Lambrechts-Woluwe niet de omliggende regio's en de populairste wijken in Brussel te verkennen om een unieke en opwindende ervaring op te doen tijdens uw bezoek aan België.

 

BBF Appartementen in Sint-Lambrechts-Woluwe

Als u op zoek bent naar een meer conventioneel en gastvrij verblijf tijdens uw reis, raden wij u aan gebruik te maken van de probleemloze residentiële appartementen die BBF aanbiedt op verschillende locaties in Brussel.

De serviceappartementen van BBF zijn van alle gemakken voorzien en zijn gecertificeerd voor kwaliteit. Ze zijn favoriet bij zakenmensen en gezinnen die een comfortabeler verblijf nodig hebben.

Gelegen in de buurt van alle belangrijke attracties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is het selecteren van een appartement zo eenvoudig als inloggen op de website en het kiezen van uw gewenste gebied.

U kunt accommodaties vinden die perfect aan uw eisen voldoen, van volledig gemeubileerde appartementen tot woonverblijven voor u en uw gezin.

 

Zoeken
Maat
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk