Schaarbeek (Europese Commissie)

Schaarbeek is één van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en één van de meest multi-etnische gebieden van België. Hoewel het hele land een grote migrantenbevolking telt, staat Schaarbeek bekend om zijn Turks-Belgische bevolking. De interessante mix van etnische groepen in de regio heeft geleid tot een levendig en ongelooflijk levendige samensmelting van culturen!

In de hele gemeente dragen restaurants, bedrijven en instellingen deze erfenis van een fusie van beschavingen met zich mee. Naast de welvarende wijken in de gemeente die een verbazingwekkende blik werpen op de architectonische geschiedenis van de regio, is het gebied ook populair vanwege de nabijheid van verschillende EU-kantoren, het NAVO-hoofdkwartier en de belangrijkste onderwijsinstellingen van het land.

Les Ecuries Bio Van De Tram

Je kunt de lokale cultuur niet proeven zonder je onder te dompelen in de activiteiten waar de bewoners het meest van genieten. Voor een echt authentieke ervaring van het diverse sociale weefsel van de regio, moet u eerst een bezoek brengen aan de Les Ecuries Bio Van De Tram markt. De boerenmarkt wordt twee keer per week gehouden en biedt een geweldige kans om te genieten van wijn, kaas, biologische gerechten, kunst, muziek en de unieke inspirerende cultuur van de gemeente.

U vindt er een fantastische combinatie van lekkernijen uit heel verschillende culturen die allemaal op één plaats samenkomen en die dient als een van de weinige voorbeelden van een volstrekt vlekkeloze vereniging van culturen en etniciteiten die overal ter wereld te vinden is!

Het Cocktail uur is een bijzondere tijd waarin u de ware levendigheid van de lokale traditie in al zijn pracht en praal kunt observeren en met een compleet gevoel van onderdompeling aan de activiteiten kunt deelnemen!

dingen te doen in schaerbeek in de buurt van bbf appartement

Het huis van René Magritte

Interesse in een bezoek aan het voormalige huis van een van de meest gevierde surrealistische schilders uit de hele geschiedenis? Dan is het in Schaarbeek om doen in de Fleurswijk in de Mimosasstraat 97! De wijk is vernoemd naar de verscheidenheid aan bloemen die in het voorjaar in de streek bloeien, en de huizen rond de plaats zijn op zich al een wonder met een fascinerende geschiedenis.

Een van de meest populaire attractie is de Last Home of René Magritte, waar de beroemde kunstenaar tijdens zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten verbleef. Dit is ook de locatie waar hij zijn eerste schilderij verkocht!

Voor studenten kunstgeschiedenis en liefhebbers biedt Schaarbeek een uitstekende gelegenheid om de culturele invloeden en het traditionele weefsel te bestuderen die de basis vormden voor vele gevierde en beroemde kunstenaars, architecten en politieke figuren uit de hele moderne geschiedenis.

Animatie en evenementen in Schaarbeek bij BBF Apartments

De Hallen van Schaarbeek

Gelegen aan de Rue Royale Sainte Marie, bieden de Hallen van Schaarbeek de kans om zich te engageren in de kunstcultuur van de regio en te proeven van het lokale talent uit het verleden en het heden. De zaal is een populaire plaats voor concerten, voorstellingen, feesten en kunstinstallaties en vormt een ontmoetingsplaats voor de creatieve sfeer van de regio.

Les Halles is een must-seal in de maand mei, wanneer er een groot publieksfeest wordt gehouden dat de Dag van de Buurman wordt genoemd. Dit unieke evenement vertegenwoordigt de nauw verbonden cultuur en traditie van de regio, want in deze periode lopen de mensen uit elke buurt door de stad en begroeten ze hun buren!

Deelnemen aan dit evenement, en andere in de Les Halles is een ongelooflijke manier om de eenheid en verbondenheid die de bewoners onder elkaar hebben te ervaren. Dergelijke evenementen zijn een duidelijk bewijs dat de bewoners veel energie steken in het versterken van de gemeenschappelijke banden en culturele banden tussen de verschillende etnische groepen die in de regio wonen.

De 'Zotten Ezel' en 'Groene Ezel'.

Als u dacht dat uw bezoek aan Schaarbeek niet beter kon, dan staat u voor een aangename verrassing! De zotten Ezel en de groene ezel, zijn twee populaire cafés in de buurt van Les Halles in een volledig traditionele en authentieke Belgische bistro sfeer, gekoppeld aan een unieke artistieke twist.

Beide cafés zijn op een zeer spannende manier ingericht, waarbij elke hoek van de plaats gevuld is met artistieke en traditionele voorwerpen en souvenirs die de geschiedenis van de regio uit de vroege middeleeuwen vertegenwoordigen!

De cafés zijn een populaire attractie onder kunststudenten, geschiedenisliefhebbers en bezoekers die op zoek zijn naar de beste manier om de cultuur en de traditie van de regio op een leuke en boeiende manier te leren kennen!

U kunt een kopje koffie drinken terwijl u de collectie verkent en op elke plek een nieuw stuk ontdekt! Er is geen betere manier om een avond door te brengen dan omringd te zijn door Kunst en Vrienden!

"de zotten ezel" (-restaurant) in de buurt van BBF-appartementen in schaerbeek brussel

Het Belgisch Bierhistorisch Museum

Voor wie de smaak van een fijn gebrouwen biertje op prijs stelt, kan een bezoek aan het Bierhistorisch Museum aan de Louis Bertrandlaan een zeer lonende ervaring zijn.

Opgericht in 1993 met een collectie van 300 flessen, herbergt het museum nu een collectie van meer dan 1000 biermerken en flessen die de brouwerijtraditie en de geschiedenis van de regio laten zien!

In combinatie met antieke bierproductiemachines, documenten die nieuwe uitvindingen of merkreclames weerspiegelen, en talrijke borden en borden, biedt het museum ook een niet te missen bierproeverij!

Elk merk en elke fles die in de collectie aanwezig is, is gekoppeld aan zijn eigen gezelschapsglas en karaf en toont de culturele evolutie van de regio zoals die weerspiegeld wordt in de vooruitgang van het biermaken en de productie!

Wat een heerlijke manier om de cultuur van Schaarbeek te beleven!

6. Parc Josaphat

Of u nu de voorkeur geeft aan een stevige wandeling of een snelle jogging, een bezoek aan het Parc Josaphat zal u zeker een verfrissend en energiek gevoel geven. Het park biedt een adembenemend uitzicht op de natuurlijke schoonheid van de regio met zijn kronkelende paden en slordige uitgestrektheid.

In de kassen die verantwoordelijk zijn voor de productie van de verschillende bloeiende planten die de gemeente versieren, is het park meestal gevuld met gezinnen en mensen die de frisse lucht en het zonlicht bewonderen!

Het park wordt ook gebruikt als ruimte voor openluchtconcerten, muzikale en artistieke optredens en andere gemeenschapsevenementen die de basis vormen van de culturele en creatieve traditie van het gebied.

In mei opent het park de deuren van de kassen, zodat bewoners en bezoekers kunnen zien hoe de planten worden gekweekt en een leerzame ervaring krijgen die de bewoners leert hoe ze moeten groeien en hoe ze voor planten moeten zorgen.

Het park staat voor de inzet van het land voor het behoud van ecologische hulpbronnen en het onderwijzen van de jongere generatie op het gebied van milieubehoud en -bescherming.

7. 7. Treinwereld

Wat is een betere manier om de geschiedenis van België te leren kennen dan een bezoek aan de pas ingehuldigde "Train World"  in Schaarbeek!

De Locomotion-industrie heeft in de loop van de geschiedenis van het land een belangrijke rol gespeeld en is de levensader van de natie en het instrument voor haar snelle vooruitgang!

De geschiedenis van de treinreizen en de spoorwegen omvat niet alleen binnenlands, maar ook internationaal, aangezien de Belgische Spoorwegen tijdens hun keizerlijke geschiedenis in vele onderontwikkelde landen over de hele wereld spoor- en locomotiefnetwerken hebben opgezet.

De pas ingehuldigde Train World biedt een gedetailleerde blik op de erfenis van de spoorwegen in België, met een aantal ongelooflijke tentoonstellingen.

Verbonden met het centraal station biedt het museum een blik op de ontwikkeling van de spoorwegen en Locomotion in heel België, met inbegrip van een tentoonstelling van de allereerste in eigen land geproduceerde treinmachine.

Een bezoek aan het stationsmuseum biedt een zeer boeiende leermogelijkheid en een kans om de opmerkelijke geschiedenis van de Spoorwegen en Treinreizen door de eeuwen heen te ontdekken.

Heb je een verblijfplaats nodig?

Er zijn maar heel weinig locaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die de kans bieden om in alle comfort te verblijven en tegelijkertijd dicht bij de populairste attracties in het hele gewest te zijn.

Een uitstekende optie die voor iedereen beschikbaar is, is om te kiezen voor service- of residentiële appartementen bij BBF Apartments met verschillende unieke locaties in de stad.

Met de optie om te kiezen voor onderhouden, gemeubileerde of ongemeubileerde woonappartementen waar u en uw gezin comfortabel kunnen verblijven, kiest u in de onderstaande lijst een appartement dat het beste past bij uw wensen.

Zoeken
Grootte
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk