Watermaaltijd Boitsfort

Verkennen van Watermaal-Bosvoorde, Brussel

Grenzend aan het Zoniënwoud ligt de kleine gemeente Watermaal-Bosvoorde. Het is een rustige gemeente die rust en kalmte uitstraalt.

Historisch gezien was het land verdeeld in twee nederzettingen, het ene deel was gewijd aan een Franse abdij, en het tweede deel vormde het jachtgebied van een invloedrijke familie.

Tijdens de periode van de Franse overheersing werden de twee nederzettingen samengevoegd tot één gemeente, die nu een woongebied vormen dat in heel België bekend staat om de mooie natuur die in elke hoek van de gemeente te zien is.

De gemeente wordt begrensd door twee kleine rivieren en is een schatkamer van rust en sereniteit vlak naast de drukte van de hoofdstad, en is een must voor wie de ongelooflijke schoonheid van het land wil ontdekken.

Het Zoniënwoud

Het Zoniënwoud vormt 58% van de hele gemeente en is het perfecte toevluchtsoord voor natuurlijke biodiversiteit en ecologisch behoud. De rijke fauna en flora van de regio is geconcentreerd in het bos en biedt een aantal ongelooflijke mogelijkheden om de opwindende natuurlijke schoonheid van de regio te observeren.

Het Zoniënwoud bevat vele paden en wegen die bedoeld zijn om te wandelen, terwijl een deel van het bos is gewijd als natuurreservaat, waar bezoekers alleen met een gids mogen rondlopen.

Een wandeling door het bos op een frisse en zonnige dag biedt de mogelijkheid om de vogelpopulatie van de regio met eigen ogen te zien, met veel trekvogels die zich in de loop van het jaar een weg door de regio banen.

Het bos vormt een oase van groen vlak naast de uitgestrekte hoofdstad en is een populaire bestemming voor diegenen die hun weekend willen doorbrengen omgeven door de frisheid van de pure natuur.

sonisch bos in brussel bij BBF Zonian Apartments

Beleef een Boitsfort Rugby Club Match

Watermaal-Bosvoorde is de thuisbasis van een van de meest succesvolle rugbyteams van België, de Boitsfort RC. Als je geluk hebt, kun je ze in actie zien komen op hun thuisbasis in de verschillende hoven in de gemeente.

De Boitsfort RC heeft de afgelopen decennia de Belgische Elite League gedomineerd en heeft een ongelooflijke aanhang in heel België en de Europese Unie.

Het bijwonen van een van hun wedstrijden laat je vastgrijpen in je stoel omdat de wedstrijden meestal vol zitten met toeschouwers en vol met ongelooflijke actie en verrassingen.

Het karakteristieke blauw-witte uniform van het team is direct herkenbaar voor fans en liefhebbers in heel Europa!

Het Centrum voor lokale geschiedenis

Voor degenen die meer willen weten over de geschiedenis van de regio en in het bijzonder over het verleden en de oorsprong van de gemeente, is een bezoek aan het Centrum voor plaatselijke geschiedenis zeker de moeite waard om uw neuronen te plagen.

Het centrum dient om de geschiedenis van de regio levendig te houden en toont beelden die het verleden van de gemeente en haar ontwikkeling en groei laten zien.

Het centrum bevat ook enkele exposities gewijd aan de toekomstige planning van de gemeente, met documenten, plannen en geplande projecten die een glimp geven van hoe de gemeente er in de toekomst uit zal zien.

Tijdens het verkennen van Watermaal-Bosvoorde zal een tussenstop in het Centrum voor Lokale Geschiedenis uw waardering voor het gebied vergroten en u helpen om de landelijke en stedelijke cultuur van het land te begrijpen. Ook kan u meer leren over de tradities die hebben geleid tot de Belgische samenleving zoals die nu is.

De tuinsteden van Le Logis en Floréal

De wijken Le Logis en Floréal zijn het toneel van vele internationaal geprezen films en televisieseries en maken deel uit van de immens populaire ontwikkelingsprojecten "Garden City" die door de architecten Louis Van der Swaelmen en Jean-Jules Eggerickx werden geïnitieerd.

De unieke architectuurstijl die in deze wijken wordt weerspiegeld, heeft een eigen genre gevormd en wordt nu beschouwd als het belangrijkste voorbeeld van een verenigd stedelijk woonarchitectuurpatroon.

De rijen sierlijke huisjes aan weerszijden van de straat zijn allemaal identiek in hun bouw en worden met veel liefde en zorg op maat gemaakt door hun respectievelijke eigenaren.

Het laatste spektakel is een serene en tegelijk levendige buurt die zijn plaats in de geschiedenisboeken heeft veroverd als een van de mooiste gemeenschappen ter wereld. De buurt is nog spectaculairder geworden door de kersenbomen die elke laan opfleure. Hun kleuren werpen  tijdens de herfst een spectaculair mooi schouwspel af!

Bezoek Ter Kamerenbos

Een dagje Ter Kamerenbos bezoeken is een must als u in Watermaal Boitsfort bent. Dit ongelooflijke bos strekt zich uit over een oppervlakte van 124 hectare en maakt deel uit van het oude Bos van Soignes. 

In het weekend, voor en na het werk, vindt u veel lokale bewoners die genieten van een scala aan vrijetijdsactiviteiten, van tennis, salsa, hardlopen en kajakken in het park. 

Voor wie op zoek is naar een romantisch uitje, is Bois de la Cambre ook de thuisbasis van het restaurant Le Chalet Robinson. Met een mooie veerboottocht over het meer om het restaurant in het centrum te bereiken, is het een must voor iedereen die een authentieke ervaring in de omgeving wil beleven. 

Heronniere 88

Een uitstekende attractie in de gemeente is het Parc de la Héronnière, beroemd om zijn vogelpopulatie van eenden, reigers en zwanen die het park hun thuis noemen. De eenden eens gaan observeren die in de vijvers aan de overkant van het park waden is de perfecte manier om je zenuwen te ontspannen en wat quality time door te brengen met vrienden en familie.

Het park is ook de thuisbasis van een aantal van de koninklijke visserijen, waar u de prachtige vissen en aquatische soorten kunt observeren.

Het park is ook de thuisbasis van een schattige populatie herten, en als je geluk hebt, kan je er één zien rondhangen op het terrein en grazen op het frisse, weelderige groene gras.

Het park is de beste plek in de gemeente voor een picknick en een rustgevende wandeling om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het park en het bewonderen van de dieren.

Of u nu met uw vrienden, familie of alleen op bezoek komt, het park is een uitstekende keuze voor elk seizoen en weer!

Historisch herkenningspunt in watermassa-bootfort in de buurt van BBF-onderhoudsappartementen

Tournay-Solvay Kasteel

Wees getuige van de ongelooflijke, ontzagwekkende neo-klassieke architectuur van het Tournay-Solvay Kasteel als u tijd vindt om het Tournay-Solvay Park in Watermaal-Bosvoorde te bezoeken!

Het kasteel, waar de familie Tournay-Solvay woonde, is na de dood van zijn laatste erfgenaam in het begin van de jaren '70 naar de ruïnes gegaan. Omdat het kasteel als een zeer populair oriëntatiepunt wordt beschouwd, heeft de gemeente de renovatie van het kasteel overgenomen, en vandaag de dag kunt u het terrein en het gebouw dat weer in volle glorie staat bezoeken.

Het kasteel is een goed voorbeeld van de neoklassieke architectuur en staat met zijn prachtige voorgevel boven de gemeente, die de belangstelling van de geschiedenisstudenten en de architectuurliefhebber zal wekken.

U kunt ook genieten van het groen en de natuurlijke schoonheid van het terrein rond het kasteel, dat nu deel uitmaakt van het park, dat in het begin van de20e eeuw door Koning Leopold II werd aangekocht.

Het landschap is ontworpen door de bekende Belgische tuinarchitect Jules Buyssens, compleet met gebeeldhouwde hagen, kunstwerken, beeldhouwwerken, een rozentuin en rijen majestueuze bomen die de charme van het park vergroten.

Uitstekende accommodaties in Brussel

Om te kunnen genieten van de schoonheid en cultuur van Brussel moet u een vrije geest en een comfortabele uitvalsbasis hebben in de buurt van alle populaire bezienswaardigheden.

Als u uw tijd in Brussel wilt doorbrengen met het comfort van een volledig verzorgd residentieel appartement, met alle voorzieningen en faciliteiten die nodig zijn om uw verblijf comfortabel en ontspannen te maken, kunt u de website van BBF Apartments bezoeken en de locatie kiezen die het beste bij u past.

BBF Apartments heeft het vinden van een residentieel appartement gemakkelijk gemaakt. Ook kunt u het pakket en de diensten kiezen die het beste passen bij uw wensen!

We hopen dat u geniet van uw verblijf en dat u onvergetelijke ervaringen opdoet terwijl u Watermaal-Bosvoorde en alle andere opmerkelijke regio's in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verkent.


Notice: Undefined index: featured in /home/406094.cloudwaysapps.com/hmtpdytezz/public_html/wp-content/plugins/homey-core/includes/widgets/homey-listing-list.php on line 282
Zoeken
Grootte
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk