Sint-Lambrechts-Woluwe

Sint-Lambrechts-Woluwe is een van de meest betoverende gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De gemeente wordt geprezen om haar serene en kalme sfeer die wordt gecreëerd door de sierlijke woonkernen die over de gemeente verspreid liggen.

Aanvankelijk was het een nederzetting rond landbouwgronden, maar de gemeente won aan betekenis door de bouw van een kerk die gewijd was aan Sint-Lambertus, een 7de-eeuwse bisschop uit Maastricht die in Luik de marteldood stierf.

Na deze periode begon men de grond rond de gemeente te verwerven door verschillende liefdadigheidsinstellingen en werd het een zeer gewild gebied voor residentiële gebouwen en chateaus.

Vandaag de dag ondersteunt de gemeente een bloeiende gemeenschap, met een levendige culturele scene die zeer geliefd is bij de lokale bevolking en toeristen. Hieronder vindt u enkele dingen die u zeker moet zien en doen in Sint-Lambrechts-Woluwe. 

1. Restaurant Le Marmiton

Restaurant Le Marmiton biedt gasten de kans zich onder te dompelen in een wereld van smaken, omringd door industriële design esthetiek. Het restaurant is een populaire attractie onder de lokale bevolking en toeristen en is een uitstekende keuze om even binnen te wippen voor een snelle hap of om te genieten van een stevig diner met vrienden en familie.

Het in de jaren '70 opgerichte eethuis met twee verdiepingen heeft veel bijval gekregen van toeristen, bezoekers en plaatselijke bewoners en trekt elk jaar een gestage stroom liefhebbers.

Het eethuis biedt een blik op de verspreiding van industrieel design architectuur

lekker restaurant in woluwe-saint-lambert

2. Park Malou

Begin uw verkenning van de streek met een bezoek aan het oudste park van Sint-Lambrechts-Woluwe. Het park is aangelegd rond de vallei van de Woluwe en heeft een interessante geschiedenis die het erfgoed van de streek weerspiegelt.

Ooit was het een moeras omringd door visvijvers, jachtgebieden en een klein bosgebied, maar het park kreeg zijn huidige vorm na de bouw van het beroemde Château Malou op zijn terrein.

De eigenaars van het kasteel, genoemd naar de Belgische staatsman Jules Malou, hebben het terrein achtereenvolgens gerenoveerd en omgevormd tot zijn huidige vorm.

Tegenwoordig biedt het park een weids uitzicht over bomen en groen, waar bezoekers een ontspannen dag kunnen doorbrengen in de zomerzon of met hun gezin op de velden kunnen spelen.

Zoniënwoud op korte rijafstand van BBF appartementen in woluwe-sint-lambert

3. Sonian Forest

Het Zoniënwoud, op een boogscheut van het centrum van de gemeente, is een ecologisch rijk en gevarieerd bosgebied dat zich uitstrekt over verschillende aangrenzende gemeenten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het bos biedt een gevarieerde reeks fauna en flora die representatief zijn voor de delicate ecosystemen die zich over de hele regio uitstrekken. Het is een perfect bezoek voor wie in de vrije natuur wil kamperen en wil genieten van de geneugten die moeder natuur te bieden heeft.

Het bos biedt een ongelooflijke mogelijkheid om vogels te kijken en om de natuurlijke diversiteit van de plantenwereld in de regio te bestuderen.

Een bezoek aan het Zoniënwoud kan een ongelooflijk verfrissende en leerrijke ervaring zijn voor wie zich in zijn vrije tijd dicht bij de natuur wil voelen.

4. Paul Moens Tuin van Geneeskrachtige Planten

Een andere opwindende attractie voor wie meer wil leren over de natuur is de Paul Moens Medicinale Plantentuin, gelegen in de buurt van Sint-Lambrechts-Woluwe. De tuin herbergt een grote verscheidenheid aan therapeutische, toxische en exotische plantensoorten die ofwel inheems zijn in de regio of historisch geïmporteerd werden door de verschillende culturen die in de loop der tijden met het land interageerden.

De tuin biedt bezoekers een zeer dankbare gelegenheid om hun zintuigen te gebruiken en veel te leren over de natuurlijke flora van de regio, met name de kruiden en struiken die in de hele regio deel hebben uitgemaakt van de traditionele geneeskunde.

Een bezoek aan de tuin is ook een uitstekende gelegenheid om de prachtige variaties te ervaren die de natuur biedt en de heilzame relatie die de mens door de eeuwen heen met planten heeft ontwikkeld.

5. Kasteel Jourdain

Op korte afstand van Sint-Lambrechts-Woluwe ligt het kasteel van Jourdain. Het kasteel werd gebouwd door de edellieden die in de middeleeuwen het omliggende bosgebied verwierven en is nu eigendom van de gemeente. Het doet dienst als een gemeenschappelijke en culturele ruimte waar de inwoners van de streek kunnen deelnemen aan sociale activiteiten.

Het terrein en de weelderige kamers van het kasteel staan open voor zowel bezoekers als bewoners en zijn nu een boeiende ruimte waar elk jaar sociale gelegenheden en culturele evenementen worden gevierd.

Een bezoek aan het kasteel is een unieke gelegenheid om de bouwstijl van de streek uit de middeleeuwen te bestuderen en kan een zeer leerzaam bezoek zijn voor jonge kinderen!

6. Wolu Minigolf

Voor wie de dag wil doorbrengen met leuke en spannende activiteiten, is de Wolu Minigolfbaan een uitstekende plek om te bezoeken. De golfbaan biedt een 18-holes midgetgolfbaan die zich uitstrekt over verschillende interessante en creatieve secties.

Een dag op de golfbaan doorbrengen is een geweldige manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen, terwijl u met uw vrienden en familie deelneemt aan een vriendschappelijke wedstrijd die zeker een element van geluk en opwinding aan uw bezoek toevoegt.

De baan is favoriet bij de plaatselijke bevolking en wordt vaak verkozen door de jongere bevolking van het gebied voor bijeenkomsten en een avond van luchthartig plezier.

logo van wolu minigolf in woluwe saint lambert

7. Georges Henri Park

Het Georges Henri Park is misschien wel een van de meest opwindende plaatsen om te bezoeken in Sint-Lambrechts-Woluwe, maar het heeft een macabere geschiedenis. Aanvankelijk lag hier een gemeentelijke begraafplaats, maar het park werd omgevormd tot een park ten dienste van de gemeente. Zelfs vandaag nog zijn de meeste grafstenen van oude graven te zien als u over de oude geplaveide paden loopt, omdat dezelfde grafstenen werden gebruikt om de nieuwe paden in het park aan te leggen.

Op regelmatige afstanden kan men gemakkelijk de inscripties van de in het plaveisel gelegde grafstenen herkennen.

Het park biedt meerdere buitenlocaties voor kinderen en families en beschikt over een prachtige fontein die het een perfect bezoek maakt voor een warme zonnige dag!

Verkennen van Sint-Lambrechts-Woluwe

De kleine gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe lijkt misschien een onbeduidende plaats op de kaart. In werkelijkheid is het een opwindende plaats die een waaier aan ervaringen biedt aan wie openstaat voor de sereniteit, de kalmte en de prachtige schoonheid van de streek.

Vergeet tijdens uw bezoek aan Sint-Lambrechts-Woluwe niet om de omliggende regio's en de populairste wijken in Brussel te verkennen voor een unieke en boeiende ervaring tijdens uw bezoek aan België.

 

BBF Appartementen in Sint-Lambrechts-Woluwe

Als u op zoek bent naar een meer conventioneel en gastvrij verblijf tijdens uw reizen, raden wij u aan gebruik te maken van de probleemloze volledig uitgeruste residentiële appartementen die BBF aanbiedt op verschillende locaties in Brussel.

De service-appartementen van BBF zijn voorzien van alle gemakken die u nodig heeft en zijn gecertificeerd voor kwaliteit. Ze zijn favoriet bij zakenmensen en gezinnen die een comfortabelere verblijfplaats wensen.

Gelegen in de buurt van alle belangrijke bezienswaardigheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is het selecteren van een appartement net zo eenvoudig als inloggen op de website en het kiezen van de gewenste wijk.

U vindt er accommodaties die perfect aansluiten bij uw wensen, van volledig gemeubileerde appartementen tot residentiële servicewoningen voor u en uw gezin.

 


Notice: Undefined index: featured in /home/406094.cloudwaysapps.com/hmtpdytezz/public_html/wp-content/plugins/homey-core/includes/widgets/homey-listing-list.php on line 282
Zoeken
Grootte
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk