Etterbeek

Etterbeek is een bruisende gemeente in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met een rijke geschiedenis en diverse culturele bezienswaardigheden. 

Als u van plan bent in Etterbeek te blijven, raden wij u aan uw vrije tijd door te brengen met ronddwalen in de stad om de pracht en praal van de vele historische bezienswaardigheden in u op te nemen. 

We hebben enkele van de meer unieke en leuke activiteiten op een rijtje gezet waar u alleen of met het hele gezin van kunt genieten tijdens uw verblijf in Etterbeek, Brussel. Lees verder!

Heb je een verblijfplaats nodig?

Als u van plan bent om Etterbeek binnenkort te bezoeken, waarom kiest u dan niet voor een volledig verzorgd of residentieel appartement om uw verblijf comfortabel en probleemloos te laten verlopen. Met locaties dicht bij alle belangrijke attracties en bekende locaties in Etterbeek, biedt BBF Apartments een eenvoudige oplossing om u te helpen bij het vinden en kiezen van een appartement dat aan uw wensen voldoet.

Selecteer gewoon de locatie, en kies een appartement dat het beste past bij uw wensen! Wij wensen u een veilige reis en hopen dat u een comfortabel en spannend verblijf heeft in Etterbeek.

Wat is er in Etterbeek te doen?

Vin sur Wijn

Voor een avond vol goede muziek, een perfecte sfeer en een heerlijk glas wijn kunt u terecht in de wijnbar en het restaurant Vin sur Wijn in Etterbeek. Deze plek is een must voor diegenen die een grote verscheidenheid aan goede wijnen willen proeven, en u zult zeker genieten van de collectie die ze in petto hebben.

De wijnbar is een geliefde plek voor bijeenkomsten en kleine gezelschappen. Het maakt deel uit van de plaatselijke cultuur en is een geweldige plek om meer te leren over Etterbeek, terwijl u ontspant en geniet van een fijne eet- en wijnproeverij. De chique en eigentijdse sfeer van de plek is een geweldige manier om met de gemeenschap om te gaan.

 

Theater Saint Michel

Bepaalde locaties en gebouwen worden zo belangrijk voor de inwoners van een stad dat ze deel gaan uitmaken van de identiteit van de regio. Een van die plaatsen is het Sint-Michielstheater in Etterbeek. Dit theater, opgericht in 1932, is een plaatselijke favoriet en biedt het hele jaar door voorstellingen van uiteenlopende aard. Van komedie tot opera en toneel, het theater heeft vele grote namen ontvangen zoals Michel Galabru, Eddy Mitchell, Michel Leeb, Richard Berry, en zelfs Patrick Timsit.

Tijdens een verblijf in Etterbeek is het een goed idee om het theater te bezoeken en te genieten van een van de lopende programma's. Het theater heeft een capaciteit van ongeveer 1500 personen en wordt ook gebruikt voor sociale, culturele en politieke gelegenheden door de bewoners van de wijk.

wijnbar in etterbeek dichtbij BBF-appartementen

Buste van Edmond Thieffry

Edmond Thieffry was in de Eerste Wereldoorlog een piloot van de Belgische luchtvaart en een gevechtspiloot. Deze dappere soldaat, afkomstig uit Etterbeek, kreeg een officiële aasstatus nadat hij tijdens de Eerste Wereldoorlog tien vijandelijke gevechtsvliegtuigen in verschillende theaters had neergehaald. Om zijn overwinningen te herdenken werd zijn borstbeeld opgericht in de stad Etterbeek, als eerbetoon aan zijn lijden door de Duitse bezettingsmacht als krijgsgevangene.

Hoewel het monument een nederig gezicht is, is het toch een uitstekende plek om te bezoeken om uw respect te betuigen aan de aas en om de offers van de vele oorlogshelden die hebben deelgenomen aan de Eerste Wereldoorlog ten volle te waarderen.

 

Zwembaden L'Espadon

Als u tijdens uw verblijf in Etterbeek zin heeft om te zwemmen, raden wij u aan om naar het sportcentrum Piscine L'Espadon te gaan voor een ontspannende dag aan het zwembad. Het sportcentrum organiseert regelmatig trainingsprogramma's en is een populaire keuze voor de vele sporters die de regio bezoeken.

In het centrum vindt u ook een spa en aangesloten sauna's om u te helpen een ontspannen dag door te brengen. Het centrum heeft ook een ondieper zwembad dat perfect is voor kinderen. Meer over hun timing en ticketprijzen kan u bekijken via de officiële website. Het frisse, schone water van het zwembad zal uw dag zeker opvrolijken!

 

Space Fun Games Brussel

Heb je zin in een meer adrenalinevolle middag tijdens je bezoek? Waarom dan niet voor wat hartpompende actie gaan in het Space Fun Games centrum in Etterbeek? In het centrum zijn verschillende variaties van laser-tags te vinden, waaronder een open doolhofbaan waar teams het tegen elkaar opnemen, en andere ontsnappings-thema's of wedstrijdactiviteiten waar de hele familie van kan genieten!

Naast lasergames biedt het centrum ook een scala aan teamgeoriënteerde spellen uit verschillende sportgenres  en die mensen van allerlei pluimage zullen prikkelen. Voor iedereen die Etterbeek bezoekt, is een tussenstop in het Space Fun Games centrum een must!

U kunt hun officiële website bezoeken om een reservering te maken en meer te weten te komen over de openingstijden.

 

laser tag plezier in Etterbeek bij BBF appartementen

Sama Wellness

Een andere geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een comfortabele massage en spa-behandeling is de Sama Wellness Spa in Etterbeek. Genesteld in een rustige en serene sfeer, biedt de spa therapeutische massage variaties die u zullen helpen om zich te ontdoen van stress en angst in enkele minuten!

Naast de gebruikelijke spa-behandeling biedt het centrum ook andere schoonheids- en wellness-diensten aan, waaronder een salon, aromatherapeutische sessies en medische wellness-diensten ter plaatse.

De spa houdt ook regelmatig evenementen en programma's om het fysieke welzijn te bevorderen en biedt meestal een aantal geweldige aanbiedingen waar iedereen van kan genieten.

 

L'Autobus

Voor een perfect avondje uit in de stad kun je terecht in de fantastische bar L'Autobus. Het vriendelijke personeel en hun brede selectie van bieren en wijn hebben meer dan een paar positieve recensies gegenereerd op sociale media. De bar biedt niet alleen een voorproefje van het lokale nachtleven, maar ook een kans om de plaatselijke bevolking te ontmoeten en meer te weten te komen over de leuke dingen die u tijdens uw verblijf in Etterbeek kunt doen.

U kunt uzelf ook trakteren op een kopje koffie en een gebakje gedurende de dag om wat nieuwe energie op te doen.  De bar/café heeft een geweldige ambiance, en je zult het altijd moeilijk hebben om de plek leeg te vinden. Het is een geweldige tussenstop terwijl u Etterbeek verkent.

 

Weegschaal Maelström

Heb je zin om iets te lezen tijdens je verblijf in Etterbeek? Waarom steun je de lokale economie niet en ga je niet naar de Librairie Maelström? De boekhandel is een onafhankelijk bedrijf dat lokaal talent ondersteunt door het uitgeven van poëzie en kunstboeken, waarvan sommige veel literaire lof hebben geoogst.

Het is een geweldige plek om je volgende boek te vinden terwijl je de literaire cultuur van Etterbeek op een zo puur mogelijke manier verkent. Het is net zo goed een deel van de identiteit van Etterbeek als elk ander monument dat u kunt vinden en is ongetwijfeld een unieke en leuke plek om te bezoeken tijdens uw verblijf.

 

Museum van het politiekorps

Etterbeek was historisch gezien een gehucht dat vóór de Middeleeuwen aan het Brusselse stadsgebied grenst. Het is beroemd omwille van een kleine kerk die in de 8e eeuw door de heilige Gertrude, dochter van Pepijn van Landen, werd gesticht.

In de Middeleeuwen werd deze kerk uitgebreid en kreeg het gehucht een belangrijke handelsgerichte positie in de regio. Het Museum van het Politieapparaat toont de geschiedenis en de traditie van het politiekorps in de regio aan de hand van exposities, artefacten, documenten, en biedt zelfs onderdak aan een modelpolitiebureau!

Bezoekers dienen vooraf een bezoek te regelen via telefoon of e-mail. Het museum biedt zeker een leuke en spannende kijk op de geschiedenis van het politiekorps in de regio.

Au Cor de Chasse

Voor de laatste vermelding op deze lijst raden wij u aan een bezoek te brengen aan het restaurant Au Cor de Chasse om de uitstekende Braziliaanse en Europese keuken te proeven! Het etablissement biedt een breed scala aan gerechten en culinaire selecties die uw smaakpapillen zullen prikkelen en uw zintuigen zullen vermaken.

Met honderden positieve recensies op social media is het restaurant een topattractie in Etterbeek! U kunt Europese, Belgische, Braziliaanse en Portugese gerechten bestellen van hun gezonde, veelgeprezen menukaart en genieten van een avond vol heerlijke ervaringen.

Het is de perfecte manier om uw bezoek aan Etterbeek aan te vullen en herinneringen op te halen die een leven lang meegaan.

Zoeken
Maat
Prijs

Panden vergelijken

Vergelijk